НОВИ УДАР НА СВЕТОСАВСКО НАСЛЕЂЕ

petrova crkvaТек што смо објавили да Шиптари својатају Светосавску баштину на КиМ, добили смо нову информацију о удару на Светосавско наслеђе, али овај пут не од Шиптара. Наиме, сазнали смо да се од скоро наплаћује улаз у Петрову цркву у Старом Расу!! То је црква у којој су крштени Свети Сава и Свети Симеон. Тарифа је за нас Србе 0,5 евра, а за странце 1 евро. Проверени извор је потврдио да о овоме постоји званична наредба и акт узузрпатора трона епархије рашко-призренске и оцеубице Теодосија.

Овако нешто је потпуно страно црквеном предању и нашој Светосавској народној традицији. Потреба за материјалним уређењем и одржавањем ове веома историјски важне богомоље за наш народ никако не оправдава ову скандалозну одлуку узурпиране епархије. Постоје државне институције, прилози верника, разне економске активности цркве, али никако наплаћивање улаза!

Изгледа да је узурпираној епархијској власти мало пара од приштинских сепаратиста, Владе Републике Србије, ЕУ, НАТО-а, Русије и Америке па су наумили да оглобе и осиромашени српски народ и иностране поклонике. Јадно, бедно и ужасно!

Ретки су они који уђу у цркву да не оставе прилог за здравље и спасење, али то није довољно апетиту нове, неканонске власти у рашко-призренској епархији, ипак што је сигурно, сигурно је – прво плати, па можеш ући у цркву.

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“