Парола „појешће те мрак“ враћа се у Србију: Опасан покушај да се озваничи мржња према Русији

mrak

Савет Правног факултета у Новом Саду сменом декана Бранислава Ристивојевића покушао је симболички и идеолошки државни удар у Србији.

Вулгарно преписујући опскурне методе мржње и русофобије која се као гангрена шири Западом, чланови Савета су тоталитарном сабљом посекли декана јер је, између осталог, дозволио да студенти посете Руску амбасаду.

„Подржаваш Русију“ – поједе те мрак

У маниру увек будних и намргођених партијских жбирова и ревносних удбашких денунцијаната, надлежни су, наводећи списак разлога, „прецртали“ Ристивојевића и јер су се млади академци у амбасади Русије распитивали за могућност студентске размене.

Противно политици државе Србије и спољнополитичкој стратегији земље, супротно од расположења и воље апсолутне већине грађана, чланови Савета Правног факултета начинили су опасан и мрачан преседан.

Згазивши сва интелектуална начела, здраворазумске аргументе, па и академски морал, јефтином и баналном заменом теза, „чувари“ западнофилне политичке коректности Правног факултета, закључили су да је Ристивојевић подржао Русију тиме што је дозволио да студенти посете амбасаду.

Као у филмовима о Голом отоку и у романима о најтамнијим страницама модерне историје, које смо гледали и читали са подсмешљивом дистанцом као превазиђене теме у реалном животу, Ристивојевића је 2022. године „појео мрак“.

Ако ово прође…

Упозоравајући догађај на универзитету у Новом Саду представља критичан тренутак да се види – постоје ли друштвени механизми и државне полуге које могу хитно да устану против језиве самовоље која у Србију на мала и споредна врата уноси ирационалну мржњу против свега руског?

Јер, ако се овом русофобном дивљаштву на државном Универзитету не стане на пут, западоидним „војницима“ и активистима жестоко плаћеног хибридног рата, свашта креативно може пасти на памет.

Ако може да се смени декан јер студенти иду у амбасаду Русије, зашто се не би отпуштали наставници руског језика по школама јер и они у ствари врше „путиновску пропаганду“?

Ако се пређе преко смене Ристивојевића, зашто се не би потпуно укинуло учење језика у основним и средњим школама и на факултетима пошто то, у суштини, представља подршку руским снагама у Донбасу.

Ако се прећути сеча декана на Правном факултету у Новом Саду, зашто се из наставним програма не би протерали Достојевски и Чехов, Толстој и Чајковски, јер шире „великоруску идеологију“ у незгодном политичком тренутку.

Ако се смењују људи због посете Руској амбасади, зашто некоме не би дошла идеја да протера и самог амбасадора и све дипломате у Москву.

Мало подсећање

Да подсетимо евроатлантске чланове комитета на Правном факултету у Новом Саду:

Србија није увела санкције Руској Федерацији.

Са руским амбасадором се редовно виђају и разговарају високи државни званичници – од председника Александра Вучића, преко министара, посланика, председника општина – па нико од њих никада због тога није смењен.

Србија је војно неутрална и самостална држава у којој се не примењују бизарни методи новозападног лудила и институције једнако могу да сарађују са Америком, Кином, Русијом, Немачком, Британијом, Турском, Индијом…

Неко зато мора да реагује после ужасног и злослутног преседана који су направили чланови Савета Правног факултета у Новом Саду.

Неко мора да заустави овај перфидни и мизерни покушај – државног удара.

Извор:
ИСКРА