РОСУ упала у Штрпце: Више од 30 специјалаца под пуном опремом блокирало целу општину

Pogled_na_Strpce

На више локација у Штрпцу полиција од раног јутра по налогу суда и тужилаштва у Урошевцу спроводи рацију, потврдио је за медије у Приштини тужилац Расим Маљоку

Више од 30 припадника Росу упало је рано јутрос у Штрпце под пуном опремом с циљем новог застрашивања и малтретирања Срба у овој општини, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

„Специјалци Росу су распоређени на више локација, блокирали су читаву општину, упали су у основну школу Шарски одред на Брезовици, у објекат поште у селу Драјковце, упали су и претресали зграду Привременог органа одакле износе сву документацију и компјутере, упали су у зграду ТВ Херц, једине телевизије на српском језику у Штрпцу, пењу се по бандерама одакле скидају надзорне камере које не раде више година“, наводи се у саопштењу.

На више локација у Штрпцу полиција од раног јутра по налогу суда и тужилаштва у Урошевцу спроводи рацију, потврдио је за медије у Приштини тужилац Расим Маљоку.

Канцеларија додаје да су поново изабрали да у Штрпце упадну баш на велики празник, с обзиром да је данас сеоска слава свети Јован и велики вашар у Штрпцу када се окупља велики број мештана, а исто су учинили и приликом претходних упада у ову српску средину.

„Иако јединице из Приштине добро знају да камере које су легално постављене пре скоро десет година, нису у функцији већ дуже време и то су проверавали и претходних дана у више наврата, то им је послужило као изговор да поново упадну у Штрпце, малтретирају народ који не може нормално да функционише. С каквим оправдањем специјалци Росу упадају у српску основну школу у Штрпцу?“, питају из Канцеларије за КиМ.

Нема сумње да је по среди нови атак и притисак на Србе да напусте свој кућни праг јер не постоји ниједан оправдани разлог за нову акцију Росу у овој српској средини, закључује се у саопштењу.

Извор:
ИН4С