Украјинци ракетама Точка-У гађали Белгород и Курск, координате добили са америчких сателита

satelit

ВЕЋИНУ РАКЕТА ПРЕСРЕЛА РУСКА ПВО, АЛИ ЈЕ ИПАК БИЛО ПЕТ ПОГИНУЛИХ, РАКЕТНИМ БАЦАЧИМА ГАЂАН МЕЛИТОПОЉ

* Испред Курска уништене две украјинске беспилотне реактивне летелице «Стриж» напуњене експлозивом

* Три дана пре напада Белгород снимао амерички комерцијални сателит  GeoEye-1 у власништву компаније Maxar. Други амерички сателити – Worldview-2 и Worldview-3 – снимали су Белгородску област 27, 22. и 20. јуна

* Сергеј ХАТИЉОВ, бивши командант ракетних снага руских десантних јединица: „Ми знамо сва командна места Оружаних снага Украјине, све њихове центре за доношење одлука и друге најважније објекте. Све њихове координате знамо у један метар. Да све то уништимо, потребна су нам свега два сата»

_________________________________________________________

УКРАЈИНСКА армија напала је балистичким ракетама Точка-У руски пригранични град Белгород

Истовремено је беспилотним летелицама Ту-143 «Стриж» ударила по Курску.

У оба случаја: по цивилним објектима.

Портпарол Министарства одбране РФ генерал-потпуковник Игор Конашенков саопштио је подробности:

„Напади су се догодили између 03.00 и 03.30 по московском времену. Кијевски режим је за нападе на Белгород и Курск користио касетну муницију. Тукао је стамбене четврти где нема војних објеката. Све три ракете лансиране на Белгород уништене су у ваздуху“.

Олупина једне пала је на стамбени објекат, са касетном бомбом.

Испред Курска су уништена два два реактивна «Стрижа» напуњена експлозивом».

Раније је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао да се чула мала серија «бум» и да су четири лица погинула и три рањена, а да су десетине кућа оштећене. Потом је један од тешко рањених умро.

Међу повређенима су и два члана породице која је, бежећи од рата, у Белгород дошла из Харкова.

У међувремену се сазнало да је три дана раније Белгород снимао амерички комерцијални ссателит  GeoEye-1 у власништву компаније Maxar.

Други амерички сателити – Worldview-2 и Worldview-3 – снимали су Белгородску област 27, 22. и 20. јуна.

Како се и могло очекивати, у Москви су одмах поостале гласније присталице разарања украјинских «тачака доношења одлука».

Сергеј Хатиљов, бивши командант ракетних снага руских десантних јединица, изјавио је: „Ми знамо сва командна места Оружаних снага Украјине, све њихове центре за доношење одлука и друге најважније објекте. Све њихове координате знамо у један метар. Све до запете, како се каже».

«Да све то уништимо, потребна су нам свега два сата. Да их онемогућимо да то чине, а и да заувек ставимо тачку на украјнински систем војног одлучивања».

Украјинци су вишецевним ракетним бацачима стране производње гађали и црноморску луку Мелитопољ, али су сви пројектили били успешно пресретнути.

Извор:
ФАКТИ