ЗАХАР ПРИЛЕПИН: Украјинци ће проћи као Курди

prilepin

Познати руски писац, бивши заменик команданта батаљона Армије ДНР, Захар Прилепин, говори о томе како ће колективна Европа бацити Украјинце на сметлиште историје, када се наиграји довољно са њима, као што се и раније дешавало.

Пише: Захар Прилепин

Чињеница да је „принципијелни став“ Ердогана, који неко време није дозвољавао Швеђанима и Финцима да уђу у НАТО, само трговина и ништа више — одмах, од првог минута када је све ово почео да говори, било је написано овде, а и на другим местима: било је јасно свим здравим људима да је Ердоган лукава лисица.

И тако су Швеђани и Финци предали Курде Ердогану.

Али су се годинама удварали Курдима, отварали њихова представништва, имали буџете за њих и издашно их трошили. Курди су се, као наивна деца, осећали потребним и заштићеним.

Сада треба да причамо не толико о Ердогану, са њим је све јасно, већ да неуморно подсећамо:

Европа нема субјективност. Она не поштује себе. Финским и шведским политичким лидерима из САД је речено: „Ради како ти се каже, издај онога ко треба да буде издат, донеси одлуку не водећи рачуна о свом мишљењу, а још више страним народима“, и урадили су све.

Изгледа одвратно, али овде има добрих вести за нас.

Европа све заборавља и издаје. Било је Курда као бораца за слободу – а Курда нема, и Ердоган је сит.

Прекјуче је Европа веровала да природа не зна ништа боље од чеченског народа и чеченског отпора. Сада су заувек заборавили на то.

Јуче су веровали да су Венецуеланци на путу брзог ослобођења од деспотовине. Сада им је чак и досадно да се тога сећају.

Прекосутра ће се и они разочарати у Украјинце и пустити их низ воду.

„Нисте желели да умрете за своју слободу, сви без изузетка – зашто бисмо вас жалили?’’

А онда ће почети да гримасе око неких следећих малих људи, доносећи том народу неред, срамоту, издају и смрт.

Извор:
ПРАВДА