ПИСМО ВОЈНИКА ДНР ПРЕДСЕДНИКУ ПУТИНУ: Док једни Руси гину, други мисле да нема украјинског нацизма и геноцида

vladimir-putin-

ДРАГИ Владимире Владимировичу, ви знате боље од било кога другог да је специјална операција присиљавања Украјине на мир одавно прерасла у рат пуног размера, навео је у свом писму руском председнику Генадиј Дубов, војни дописник и писац који се бори на фронтовима Донбаса.

Писмо Путину објављен је на порталу Руска весна, а у њему Дубов позива председника Русије да утиче на медије да би сви грађани Русије били свесни размера уништења и геноцида према руском народу у Донбасу.

У свом писму, Дубов, који се раније борио у јединици легендарног команданта и хероја ДНР Мотороле Хероја, а сада у специјалној групи у оквиру пука Ахмат-1, наводи:

– Драги Владимире Владимировичу, ви знате боље од било кога другог да је специјална операција присиљавања Украјине на мир одавно прерасла у рат пуног размера. Овај рат против Русије води Запад, користећи „братски“ украјински народ, његову територију, политичко руководство, индустрију и оружане снаге као оруђе.

У Доњецкој Народној Републици нема позадине, скоро цела је постала фронт. Чак се и главни град Републике свакодневно гранатира, а свако гранатирање одузима животе најнемоћнијих – стараца, жена и деце.

Ми водимо рат држећи се принципа хуманости (Оружане снаге Руске Федерације, за разлику од непријатеља, делују како би минимизирале губитке цивилног становништва непријатељске државе), али, нажалост, то само води ка пораст смртности руских држављана и то већ неко време, не само на територији ДНР и ЛНР.

Став Руса може да се промени само свакодневним подсећањима на систематско истребљење сународника, да су руски становници у Донбасу и другим још увек окупираним регионима свакодневно и сваки час подвргнути геноциду.

Молим Вас, као шефа државе и врховног команданта, да донесете Указ којим се обавежу сви федерални ТВ канали да одмах, након сваког чина геноцида над руским грађанима, прекину све телевизијске програме и детаљно прикажу све што се дешавало – смрт, унакажене лешеве, повреде, бол и ужас преживелих. Нека сви грађани Русије то виде и увере се својим очима: да, њихови синови, мужеви и браћа се боре на украјинском фронту да заштите Русију од овог ужаса, да обезбеде мир и безбедност живих и оних који ће се родити.

Док неки Руси гину, док други живе у илузији да нема украјинског нацизма и геноцида, и да не можемо зауставити крвопролиће…

Најбољи, једини могући начин да се утиче на свест суграђана биће свакодневно подсећање, сваког сата, да се води РАТ ЗА ОПСТАНАК, РАТ ЗА ПРАВО РУСИЈЕ ДА НЕ БУДЕ ИЗБРИСАНА ИЗ ИСТОРИЈЕ. Потребни су нам стални, детаљни, и немилосрдни према наивцима и скептицима прикази злочина које је по налогу Запада извршио злочиначки кијевски режим. Такав приказ да се нико у Русији, при здравој памети, не усуди да окрене главу од онога што је видео, и да не може да остане равнодушан.

Извор:
НОВОСТИ