НОЖЕМ НА ДВОЈИЦУ СРПСКИХ МЛАДИЋА

slika-kafana

СТРАЖА, 13. јун – Двојица српских младића из Партеша крај Гњилана Божидар Станковић и Велибор Димић нападнути су синоћ ножем, нанете су им тешке телесне повреде, али нису животно угрожени, сазнаје Пулс.

До напада је дошло у кафани у оближњем селу Страже, око поноћи, потврдио је портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани и изјавио да полиција ради на идентификовању и процесуирању нападача.

“За сада нико није ухапшен”, рекао је Хашани у краткој телефонској изјави за РТВ Пулс, не наводећи националност нападача.

У Партешу, наши извори кажу, да је њихове сународнике напао Албанац који се као гост затекао у локалу. Једном повређеном је нанео два убода, а другом један.

Директор Здравственог центра Гњилане др Зоран Перић изјавио је да нападнути младићи имају убодне ране у пределу грудног коша, али да нису животно угрожени.

“Непосредно након напада, повређени младићи су медицински збринути у болници у Пасјану, након чега је дошла специјална косовска полиција и одвела их у болницу у Гњилане на даље лечење.

Ово није први инцидент у кафани у новобрдском селу Стража коју посећују и српски, и албански гости. Прошле године, косовска полиција ухапсила је једног Албанца који је учествовао у нападу више лица на 23-огодишњег Србина из села Зебинце након свађе у том локалу.

Новинар: Јован Симић

Извор:
РТВ ПЛУС