Шолц кренуо путем Хитлера

Олаф Шолц

Пише: Зоран Влашковић

Шта је показала посета немачког канцелара  Приштини и Београду

Одкуд право, пораженој фашистичкој Немачкој, Олафу Шолцу, да кроји границе  земљи Србији, која је била на страни победника у оба светска рата. – Шолц опаснији од Хитлера јер гази Р-1244, Повељу ОУН, Бечку конвенцију о диплоатији, Хелсиншки споразум из 1975. године …

Посета немачког канцелара Олафа Шолца Београду и Приштини 10. јуна, показала је Немачки повратак фашизаму, оном Хетлеровом фашизму који је газио, рушио и ниподаштавао међународне договоре које је сам потписивао.

Шолц  је опаснији од Хитлера јер  је, својим говором у Приштини и Београду, погазио Р -1244, Повељу ОУН, Бечку конвенцију о диплоатији из 1961, Хелсиншки споразум од 1975. начела ОЕБС –а која се заснивају на Декалогу Хелсиншког споразума, погазио је  Устав суверене државе Србије….

На конференцији за новинаре у Приштини смо први пут  чули како Шолц тражи међусобно признање између Београда и Приштине, а да при том није поменуо важећу   Резолуцију СБ ОУН 1244 која   јасно каже да је Косово под суверенитетом државе Србије. Но, за Шолца и Немачку, који су кренули Хитлеровим путем та документа и споразуми нису битни.

Целокупна светска академска заједница учи: “насиље било да је онo правно или физичко је институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма“.

И Немачка је баш на основу тог фашизма успоставила амбасаду у Приштини, при том кршећи  суверену државу Србију.

Сада канцелар Олаф Шолц не признаје ниједан међународни документ, споразум ниту Устав суверене државе Србије  већ је кренуо хитлеровим путем фашиста да кроји границе суверених земаља које су биле најотвореније против фашизма.

Да подсетимо да jе Хитлер згазио пакт о ненападању Немачке и Велике Британије, Декларацију о миру, који су потписали Хитлер и Чембрлен (премијер Велике Британије), 30. септембра 1938. године.

Хитлер је погазио и потписану Декларацију о миру са Француском, председником француске владе Деладјеом,  6. децембра 1938. године.

Хитлер је погазио и пакт о ненападању између Немачке и  Совјетског Савеза  23. августа 1939. године, Рибентроп – Молотов.

Како је Хитлер газио те споразуме, ево данас, после толико деценија од немачког зла, фашизма, који је убио више од 65.000.000 милиона људи у свету, немачки фашизам у канцелару Шолцу увелико се повампирује.

Опет Немци газе у руше споразуме и међународна документа али и Устав суверене државе Србије.

Канцелар Шолц  је на децидиран и оштар начин тражио од Србије да уведе санкције Русији.

Откуд право фашисти Шолцу да се меша у унутрашње стари једне суверене земље која није ни чланица ЕУ ни НАТО.

Право налази у свом опредељењу за фашизам и доминацији над другим сувереним земљама. Фашисту Шолца треба зауставити на време.