На територији Херсонске области ће се одржати референдум о уласку региона у састав Русије

herson

На територији Херсонске области биће одржан референдум о уласку региона у састав Руске Федерације, рекао је новинарима Кирил Стремоусов, заменик начелника војно-цивилне администрације региона.

„Остали смо без законодавне власти, па смо направили јавно веће, које представља представнике народа, а они ће већ донети неке међуодлуке. Мислим да ће то највероватније бити референдум, који ће бити одржан на територији Херсонске области о самоопределењу Херсонске области. Следећа етапа ће бити избори које ћемо одржати на територији ослобођене Херсонске области и тамо ћемо наставити да законодавно радимо“, рекао је Стремоусов.

Он је напоменуо да ће избор направити становници региона. На питање када би такав референдум могао бити одржан, Стремоусов је истакао да је „пред нама још много посла“.

„Много је посла да људи направе свој избор у корист нечег доброг, светлог“, додао је он.

„Данас, живећи у региону који смо ослободили, градимо свет, као јединствена Русија. Данас откривамо Херсонску област, која ће ускоро постати пуноправни субјект Руске Федерације“, додао је Стремоусов на отварању међународног фестивала „Велика руска реч“ у Јалти.

Стремоусов је раније рекао да ће Херсонска област наставити да се интегрише у Русију, упркос ставу Европске уније и одбијању да призна руске пасоше издате у региону.

Извор:
ВОСТОК