Омладина ДСС-а организовала протест „Мирдита – лаку ноћ“

Mirdita_

Омладина Демократске странке Србије (ДСС) организовала је данас протест под називом „Мирдита – лаку ноћ“ у знак протеста због фестивала „Мирдита – добар дан“ који ће вечерас бити отворен у Београду.

Председник Омладине ДСС Душан Стевановић изјавио је да је циљ фестивала „Мирдита – добар дан“ промовисање „такозване лажне и непостојеће косовске културе“ и навео да је циљ протеста омладине ДСС приказивање „алеје неговања српске култутре на Косову и Метохији“, односно да покаже на који начин су Срби били учесници.

Стевановић је оценио да организације и појединци који на „овако перфидан начин приказују сецесионистичке намере“ не би требало да имају дозволу за улазак у централну Србију.

Истакао је да му у програму фестивала „Мирдита – добар дан“ смета „приказивање Косова и Метохија као неутралне државе“ и сам назив косовска култура, јер „косовска култура не постоји, постоји култура Албанаца са Косова и Метохије“.

Додао је да се нада да ће власт престати да понижава грађане тако што дозвољава одржавање фестивала и у име ДСС затражио забрану фестивала.

Стевановић је објаснио да то значи да ће ДСС ако дође на власт „забрањивати догађаје који имају сецесионистичке намере“.

Омладина ДСС је испред просторија у којима ће бити отворен фестивал „Мирдита – добар дан“ поставила фотографије мартовског погрома над Србима на Косову 2004. године, испод којих је положила руже, а представници Иницијативе младих за људска права, која је организатор фестивала, појединим члановима Омладине ДСС уручили су брошуре „Косовска хронологија“ и „Рат у Србији (1991 -2001) – Догодило се“.

Извор:
ДАНАС