Акција прикупљања потписа за укидање санкција Русији почиње на Дан побједе над фашизмом

Svetosavska konačan logotip

СВЕТОСАВСKА: На Дан побједе над фашизмом почињемо акцију прикупљања потписа за укидање санкција Русији

Главни одбор Светосавске српске листе: Сјутра почиње народна петиција – прикупљање потписа за укидање санкција Русији

Главни одбор Светосавске српске листе донио је одлуку да акција прикупљања потписа за укидање санкција Руској федерацији које су наметнули сви бивши и актуелни подгорички режими, почне, симболично, у понедјељак, 9. маја 2022. године, на Дан побједе над фашизмом. Потписивањем петиције грађани Црне Горе пружиће демократски отпор актуелној власти и исказати већинско неслагање јавности са антируском политиком коју креирају домаће НАТО елите.
ГО СВЕТОСАВСKЕ констатује да су санкције уведене Русији нелегалне и нису у складу са Повељом Уједињених нација.
Са друге стране, у Црној Гори се, нажалост, нијесу десиле промјене, него је поништена и срамотно обесмишљена велика побједа коју је извојевао народ, предвођен блаженопочившим митрополитом Амфилохијем, 2020. године. Један од доказа да нема промјена у Црној Гори, јесте управо и однос према Русији, вјековној заштитниници свих територија које су ушле у састав авнојевске Црне Горе.

Зато, у понедјељак, 9. маја 2022. године, СВЕТОСАВСKА почиње теренско прикупљање потписа, а током друге половине седмице, грађани ће имати прилику да на штандовима, у већим градовима Црне Горе, својим потписима “овјере“ улазак ове иницијативе у скупштинску процедуру, како бисмо све парламентарне политичке факторе приморали да се прецизно изјасне за или против Русије.

Овом акцијом, СВЕТОСАВСKА исказује и пијетет према најјачем антифашистишком покрету који је, током Другог свјетског рата, дјеловао у Русији и дијелу земаља које јој гравитирају. Подсјећамо на десетине милиона  жртава великог руског народа да би се сломила фашистичка неман која је дјеловала од Њемачке, преко Независне Државе Хрватске, до Украјине и многих других колаборантских и тоталитарних творевина.

СВЕТОСАВСKА је поносна и на оба антифашистичка покрета који су дјеловали у тадашњој Kраљевини Југославији и борили се за народну слободу, и овом иницијативом, на Дан побједе над фашизмом, сјећамо се њихове милионске жртве. Заправо, искључиво српске земље су тада пружиле отпор, а Црна Гора је величанственим 13. јулом, показала своје право, најљепше – слободарско лице. Баш као и јуначка Србија која је, прва у Европи, на Равној Гори, развила националне и државне барјаке и дигла устанак против Адолфа Хитлера.