Руска војна операција у Украјини. Дан 62

pucaj

НАПОМЕНА: НА ЛИНКУ НА КРАЈУ ТЕКСТА МОЖЕТЕ ПРАТИТИ НОВЕ  ИНФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СЕ АУТОМАТСКИ АЖУРИРАЈУ

 14:00

Путинова безбедност је увек обезбеђена на одговарајућем нивоу, рекао је Песков.

13:42

Руска Федерација прогласила тројицу запослених у амбасади Шведске у Москви персонама нон грата, саопштило је Министарство спољних послова.

13:25

Највећа француска енергетска компанија ЕДФ одлучила је да обустави делатност свог представништва у Руској Федерацији, али не напушта земљу – РИА Новости.

13:05

Владимир Путин је Адаму Делимханову доделио звање Хероја Русије за храброст и херојство током специјалне војне операције.

12:58

Украјинска војска је 25. априла испалила више од 50 минобацачких метака на пункт Троебортноје у Брјанској области – Истражни комитет Руске Федерације.

12:55

У овом тренутку нико није могао да користи хуманитарни коридор од Азовстала – министар спољних послова ДНР.

12:50

Кремљ помно прати ситуацију у Придњестровљу и вести које одатле долазе изазивају забринутост, рекао је Песков.

12:40

Све истражне радње које су спровели руски истражитељи у Донбасу и Украјини су легалне – генерални тужилац РФ Краснов.

12:22

У пограничном округу Белгородске области након гранатирања оштећене су 92 куће, рекао је гувернер.

12:03

Пушилин је рекао да украјинска војска и страни плаћеници из Азовстала траже евакуацију са оружјем у Турску, изражавајући неповерење Кијеву.

11:50

У ПМР је уведен црвени ниво терористичке претње, предвиђа доношење додатних мера за обезбеђење безбедности, рекао је лидер ПМР Вадим Красноселски.

Власти су саопштиле да су у Придњестровљу већ забележене три експлозије: на зграду Министарства државне безбедности, на војну јединицу у селу Паркани и на кулу радио-телевизијског центра.

11:42

Један од путева који повезује Ливобережни округ са главним делом Мариупоља отворен је за цивилни саобраћај први пут од преласка града под контролу савезничких снага Руске Федерације и ДНР.

11:40

Артиљерцима Оружаних снага Руске Федерације – учесницима специјалне војне операције – достављена су писма и цртежи са жељама руских школараца, преноси РИА Новости.

11:25

Мировне снаге у Придњестровљу у потпуности контролишу ситуацију у зони безбедности, рекао је копредседавајући Заједничке контролне комисије.

11:20

Москва ће учинити све да спречи провокације хемијским оружјем у Украјини, рекао је стални представник РФ при ОЗХО.

11:15

Пољске власти су увеле санкције Гаспрому, Новатеку и Акрону, наводи се у саопштењу пољског Министарства унутрашњих послова.

На листи се налазило укупно 35 фирми и 15 појединаца из Руске Федерације и Републике Белорусије.

10:46

По изласку на границе Доњецке области, неопходно је започети следећу фазу операције, узимајући у обзир дешавања у Придњестровљу и гранатирање руских региона који се граниче са Украјином – рекао је шеф ДНР Пушилин.

10:45

Последице гранатирања села у Белгородској области у Русији.

У два села у региону претходног дана у гранатирању је оштећено око 30 кућа, рекао је гувернер.

10:40

Нови брифинг Министарства одбране Руске Федерације:

▪ Током ноћи, четири украјинска војна објекта погођена су високо прецизним ракетама Ваздушно-космичких снага Русије. Укључујући два подручја концентрације људства и војне технике непријатеља, као и два складишта муниције у округу Курулка и Нова Дмитровка у области Харков.

▪ У ваздушним ударима уништено је око 500 непријатељског особља, 59 оклопних возила, артиљеријских оруђа и возила;

▪ Ракете и артиљерија су током дана извршили 1299 ватрених задатака.

10:30

Кинеско министарство спољних послова: Нико не жели трећи светски рат, све стране морају да покажу уздржаност око кризе у Украјини и спрече ширење сукоба.

10:13

Финска компанија Валио саопштила је да своје пословање у Руској Федерацији продаје Велцом групи. Ово укључује топљене сиреве „Виола“.

9:15

Министарство одбране објавило је снимак базе за поправку и складиштење ПВО опреме и наоружања које су оставиле Оружане снаге Украјине.

9:01

Скоро милион интерно расељених лица стигло је у Русију са територије Украјине и Донбаса, рекао је извор ТАСС-а.

8:40

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров најавио је награду од милион долара за информације о томе где се налазе два добровољачка батаљона названа по шеику Мансуру и по Дудајеву.

8:20

Британија је забранила извоз у Русију производа и технологија које би „могле да буду употребљене против Украјине“ – реч је о некој опреми „за надзор и пресретање података“.

Лондон је такође укинуо све царине на робу из Украјине како би подржао украјинске произвођаче.

8:18

Село Головчино, Граворонски градски округ, Белгородска област, ноћу је гранатирано из Украјине. Оштећено је неколико нестамбених објеката и четири куће, али није било повређених, рекао је гувернер.

8:15

Више од половине Руса очекује баланс долара и евра у наредних месец дана, преноси ТАСС позивајући се на Аналитички центар Националне агенције за финансијска истраживања.

8:10

Јапански лист Јомиури преноси да би украјинска криза могла да изазове мањак морнара из Русије и Украјине на међународним рутама. Због санкција Руској Федерацији теже долазе до својих радних места и примају плате од страних послодаваца.

8:00

Добро јутро драги читаоци. Газета.Ру наставља да преноси руску војну операцију у Украјини онлајн.

Извор:
ГАЗЕТА РУ