ГОЛИ МУШКАРЦИ ПРЕД ДЕЦОМ: И ТО ЈЕ УМЕТНОСТ?

gender

Голи пред децом и родитељима: скандалозни „Породични секс шоу” нарочито циља децу.

Голи пред децом и родитељима. Овако себе представљају „уметници” позоришне групе експлицитног назива „Породични секс шоу” (The Family Sex Show). Како преноси британски Гардијан, представа говори о сексу и намењена је деци узраста од пет и више година. Праћена радионицама и дискусијом, представа „Породични секс шоу” приказује родну идеологију и мастурбацију. Путем низа скечева, позоришна група жели да олакша приступ овим темама деци свих узраста.

ТУРНЕЈА

У рекламном видеу један од организатора објашњава како емисија нуди „искрени, људско, феминистичко, квир, небинарно, инклузивно и позитивно сексуално образовање.” Организатори додају да је у питању „забавна и шаљива” представа. Позоришна дружина наступиће у Енглеској у наредних неколико дана: крајем месеца биће у Бату, почетком маја у Бристолу и крајем маја у Норичу. „Правимо представу какву бисмо ми волели да смо могли да видимо када смо били млађи“, додаје организатор.

ПОБУНА РОДИТЕЉА

Представа је неизбежно изазвала не малу забринутост међу родитељима. „Не могу да замислим да доведем петогодишње дете у позориште где ће му људи причати о сексу и показивати му гола тела. Јесам ли ја луда?”, један је од коментара на сајту Mumsnet, како преноси Дејли мејл. Други корисници позвали су полицију да реагује и спречи одржавање представе. Често постављана питања на веб-страници позоришне трупе дају следеће објашњење: „У једном тренутку, на сцени се сви свлаче онолико колико им је пријатно. За неке људе то значи да ће скинути сву одећу и бити потпуно голи.”

ФЛОРИДА И МАЂАРСКА БЕЗ ЏЕНДЕРА

Вест о овој представи долази у тренутку када је у САД тема сексуалног „васпитања“ мале деце у центру пажње. Гувернер Флориде Рон ДеСантис потписао је закон о забрани родне индоктринације у предшколским установама и основним школама. Овде у Европи, у недељу 3. априла, поред парламентарних избора, грађани Мађарске гласали су и на референдуму о заштити деце од сексуалне пропаганде о коме се много расправљало, иако није постигнут кворум. Укратко, на свакој географској ширини, упркос огромном лобирању, битка против родне идеологије и даље траје.

Извор:
ИФН