Rадници цивилног аеродрома у Пизи: УМЕСТО ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ У АВИОНИМА ЈЕ ОРУЖЈЕ

avion

Оружје у Украјину полази са аеродрома Галилео Галилеј у Пизи прерушено у „хуманитарну помоћ“! Ово је известио Sindacato Usb из Ливорна.

„Неки радници цивилног аеродрома Galileo Galilei у Пизи – пишу – обавестили су нас о веома озбиљној чињеници: „хуманитарни“ летови полазе из Cargo Village-а који се налази на цивилном аеродрому, које би требало да буде испуњено намирницама, храном, лековима и било шта друго корисно за украјинско становништво које је недељама мучено бомбардовањем и борбама. Али није тако!“

Према сведочењу радника распоређених на утовару, када су стигли испод авиона, затекли су сандуке пуне разних врста оружја, муниције и експлозива.

„Горко и страшно изненађење, које потврђује ратну климу у коју нас влада премијера Италије Драгија увлачи. Суочени са овом веома озбиљном чињеницом, радници су одбили да утоваре терет”.

То су авиони који прво слећу на базе САД/НАТО у Пољској, а затим се шаљу у Украјину.

„Оштро осуђујемо овај прави фалсификат, који цинично користи „хуманитарно покриће“ да настави да подстиче рат у Украјини.

Синдикат је затражио од структура контроле летења цивилног аеродрома да одмах прекину ове летове смрти прерушене у „хуманитарну“ помоћ.

Он је позвао раднике да „одбију да пуне оружје и експлозив који потпомаже спиралу рата коју можемо зауставити само тренутним прекидом ватре и поновним покретањем мировних преговора“.

На крају, позвали су грађане да учествују у демонстрацијама које ће се одржати у суботу 19. марта испред аеродрома Galileo Galilei (15 часова): „Из Тоскане, мостови мира, а не ратни летови!“

Превео за Васељенску: Милош Јовановић

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА