Подршка руској браћи и Русији

Срби са КиМ су уз Русију

Пише: Зоран Влашковић

Косовска  Митровица

У северном српском делу Косовске Митровице, данас, недеља,  6. марта, окупљен велики број Срба самоини-цијативно  развио је велики транспарент  у центру града на коме је писало “Подршка руској браћи и Русији, Срби са Космета“.

Срби са Косова и Метохије су на овај начин дали подршку праведној Русији и ипред споменика руском конзулу Григорију Степановичу Шчербини, над којим се стално вију застава Србије и Русије.

“Данас преносимо поруку подршке руском народу, а она гласи – браћо наша руска, нисте сами, да смо са вама били, да са вама јесмо, да ћемо са вама и да будемо” – казао је Небојша Јовић пред окупљеним грађанима, иначе главни повереник Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Плаво, бело црвене заставе су  братске Русије и Србије

“Друга порука је браћи нашој Украјинцима. И то су наша браћа. Њих молимо и апелујемо, удружите се са својом браћом Русима, ослободите се укронациста, јер оног тренутка кад њих неутралишете, тог тренутка долази мир” – додао је, наводећи да се “моле да тај мир дође што пре” и:

“Да се мир врати и у домове руске и у домове украјинске, у домове свих нас, јер сви ми желимо мир. Нико од нас ко је иоле нормалан, не може да жели рат”.

Трећа порука је, како је казао Јовић – да се стане са прогоном руског народа.

Подршка руској браћи и Русији