Јакшић: Дали КиМ ни за шта

Marko_JakšićПосланик Демократске странке Србије у Скупштини Србије Марко Јакшић оценио је да Србија неће добити датум за отпочињање преговора о чланству са ЕУ и да је „дала Косово и Метохију ни за шта“.

„Биће онако како Немачка каже, а рећи ће да нема датума пре јануара. Онда ће у јануару бити питање да ли ће бити тада или у јуну, и то је већ виђено“, рекао је Јакшић новинарима у Скупштини Србије.

Поводом овогодишњем обележавања Видовдана на Косову и Метохији, Јакшић је рекао да и ове године очекује провокације са албанске стране. Он је апеловао да сви Срби који дођу на обележавање Видовдана буду присебни и смерни.

„Срби долазе са мајицама цара Лазара и цара Душана и осталих српских велможа. То се не свиђа КПС-у и они би највише волели да Срби дођу на Видовдан са заставама Мика Џегера и не знам кога још“, рекао је Јакшић.

Он се оценио да је чудна одлука крушевачких власти да првом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу додели Видовданску повељу. Према Јакшићевим речима, до сада је та повеља додељивана онима који су се борили за Косово и Метохију, а „данас први пут, после више од 600 година, Видовданска повеља се даје Вучићу који је потписао Бриселски споразум, чиме се одрекао и издао Косово и Метохију“.

СРНА