Срби сами склањају барикаде на северу КиМ?

barikada na mostuКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Срби су данас уклонили препреке са магистралног пута Косовска Митровица – Звечан које су биле постављене након избијања кризе на северу Косова у јулу 2011. године.

Шљунак који се налазио на неколико локација на магистралном путу на излазу из Косовске Митровице према Звечану уклоњен је а радници уређују овај део пута који је оштећен и којим су аутомобили саобраћали успорено.

Одлуку о уклањању препрека са овог магистралног пута донели су представници општине Косовска Митровица, потврдио је Танјугу председник ове општине Драгиша Влашковић, који је истакао да су препреке постале нефункционалне и да су угрожавале учеснике у саобраћају.

У Митровици су остале још две барикаде од којих је она бетонирана постављена на северној страни главног ибарског моста највећа а за коју је командант Кфора Фолкер Халбауер изјавио пре неколико дана да је Кфор неће уклањати, јер представља политички симбол и да се као такав мора и решавати.

Још једна од барикада која опстаје већ две године је барикада која је постављена на путу који води према тзв. источном мосту и мултиетничком насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице.

На магистралном путу Приштина – Рашка у Рудару код Звечана због препрека које су делимично постављене на путу саобраћај се такође одвија успорено а на овом магистралном правцу још увек се на неколико локација могу видети Срби који дежурају.

Срби на северу Косова поставили су барикаде у јулу 2011. године када су специјалне јединице косовске полиције “Росу” покушале да заузму два прелаза на северу Косова Брњак и Јариње.

ТАНЈУГ