Гугл од Србије отцепио и Косово и Војводину

gugl-analitiks-srbijaНа Интернет страници Гугл Аналитикс постављена је географска карта Србије на којој је наша земља приказана без своје две покрајине – Косова и Метохије и Војводине!

Када уђете на интернет страницу Гугл Аналитикс и притом желите да отворите страницу Србија, појавиће се географска карта наше земље на којој нема Косова и Војводине.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је за Телеграф да је реч о „скандалозној провокацији“.

„Постављање мапе Србије на Гуглу без Војводине и Косова је скандал и провокација Србије, на коју ћемо знати да одреагујемо. Ово није први пут да се срећемо са сличним провокацијама“, рекао је премијер.

Министар грађевине и урбанизма у Влади Велимир Илић каже да оваква провокација не заслужује коментар.

„Слика Србије без Војводине и Косова је обична провокација! Њу је поставио неко ко очигледно не мисли добро нашој земљи. Војводина је у Србији и српска то свако зна, а коме то треба да потура овакве ствари, стварно не знам“, каже Илић.

Министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је да јој се нимало не допада вест да је Србија приказана без њене две покрајине.

„Та вест просто није реална. Политика Владе и државног врха је јасна, а то је да је Србија јединствена“, категорична је Михајловићева.

ТЕЛЕГРАФ