50.000 камиона иде према Отави тражећи укидање ЦОВИД мера

convoy

„Конвој слободе 2022“, који се током викенда котрљао источно од западне Канаде, постао је популаран покрет у Канади, али и широм света.

Хиљаде канадских возача камиона упутило се током викенда у Отаву у знак протеста због драконских КОВИД мера и других антивирусних прописа које су наметнули премијер Канаде Џастин Трудо (Justin Trudeau) и покрајински премијери.

Група „Freedom Convoy 2022“ прикупила је 3,5 милиона долара у само 11 дана, као подршка канадским возачима камиона у борби против обавезног вакцинисања.

Према страници Go Fund Me „Freedom Convoy 2022“, групу подржава више од 44.000 донатора који помажу у финансирању конвоја, који ће тамо остати након доласка у Отаву док креатори политике не укину све дискриминирајуће КОВИД мере .

„Водимо нашу борбу на прагу наше савезне владе и захтевамо да она укине све мере против својих грађана. Уништавају се мала подузећа, уништавају домови, а људе злостављају и ускраћују им се основне потребе за преживљавањем“, наводи се на страници Go-Fund-Me „Конвој слободе 2022.“

Током викенда возачи камиона и њихови присталице из западне Канаде започели су свој караван, почевши од градова и места у Британској Колумбији, а јуче су се придружиле хиљаде возача камиона из Алберте.

Према неким проценама у кампањи ће учествовати више од 50.000 камиона и више од пола милиона људи.

Колона из подручја Едмонтона у Алберти је била дуга више од 40 километара пре доласка у Каљари како би кренула источно према Отави.

Процењује се да је караван из Британске Колумбије, који се формирао у Алберти на путу према истоку, дуг преко 70 километара.

Извор:
ЕКСПРЕС ВЕСТИ