ВРХОВНИ СУД МЕКСИКА: „ИДЕНТИТЕТ“ ВАЖНИЈИ ОД СТВАРНЕ СТАРОСТИ

pandora-

Пише: Роберт Сидлецки

ЛГБТ покрет отворио је још једну Пандорину кутију, путем Врховног суда Мексика. Марксистички идеолози нам сада говоре да наша старост није реална чињеница, већ плод маште… И да то сада мора бити препознато законом.

Радикални ЛГБТ активисти већ годинама нам говоре да је „идентитет важнији од стварности“. Дакле, ако се биолошки мушкарац „идентификује” као жена, он заправо јесте жена. Исто тако, ако се биолошка жена „идентификује” као мушкарац, она заправо јесте мушкарац. Ови активисти тврде да наше веровање „ствара” стварност, упркос чињеници да нечије веровање не може да промени ни једну физичку чињеницу.

Сада је либерални Врховни суд Мексика подигао овакво размишљање на нови ниво пресудивши да је старост с којом се особа „идентификује“ заправо права старост те особе. У пресуди од 3. децембра 2021. године, суд је навео:

[Ако] се човек пред друштвом у својим приватним и јавним пословима непрекидно поистовећује с неким датумом рођења, онда је то део његове биографије, његове „личне истине“, будући да се идентитет гради током нашег живота, уз разумевање елемената и аспеката који превазилазе „биолошку истину“. Ови елементи морају бити пресликани у изводу из матичне књиге рођених, јер је то документ кроз који се особа идентификује и индивидуализује у друштву.

Суд је затим додао да се промена у изводу из матичне књиге рођених у старосну доб с којом се особа идентификује може извршити само ако се „не опажа да особа у лошој вери жели да искористи ту промену за стварање, измену или укидање права или обавеза на штету трећих лица.”

Упркос овој условној фрази о лошој вери, судска пресуда је отворила конзерву с црвима која може довести до поражавајућих и апсурдних резултата, посебно у погледу наше деце. На пример, шта ће се десити ако педофил од 30 година тврди да не може бити кривично гоњен због силовања малолетнице јер се „у доброј вери“ идентификује као десетогодишњак? Или ако мушкарац од 30 година тврди да не може бити кривично гоњен због силовања малолетног лица јер се „у доброј вери“ идентификује као да му је 16 година? (У ово није тешко поверовати кад је реч о многим незрелим мушкарцима). Или, шта ће се десити ако зрела дванаестогодишњакиња тврди да мора да добије возачку дозволу или да јој се дозволи да купи алкохол јер се „у доброј вери“ идентификује као млада жена од 21 године? Или шта ако зрели дечак од 13 година тврди да га морају пустити у стриптиз клуб зато што се „у доброј вери“ идентификује као да му је 25 година? Даље, шта ако особа од 40 година тврди да има право на пензију и умањено пензионо здравствено осигурање јер се „у доброј вери” идентификује као да јој је 65 година? Списак могућих перверзних исхода је непресушан.

Једном када либералне елите, а посебно законодавци и судије, прихвате лажно уверење које намећу радикални ЛГБТ идеолози да биолошки мушкарци могу постати жене, а биолошке жене мушкарци јер је „идентитет важнији од стварности“, отвориће Пандорину кутију. Ако је „идентитет“ заиста важнији од стварности, онда начин на који се неко „идентификује“ – ма колико да је то у супротности с чињеницама – мора бити прихваћен као стварност. Овим санаторијумом заиста управљају ментални болесници. Надајмо се да ће се тиха већина која подржава здрав разум и цени стварност успротивити овом безумљу пре него што буде прекасно.

Извор:
ИФН