Скандал: Полиција сузавцем на жене и децу због Новака

nole australia

Потресне сцене нереда на улицама Мелбурна виђене су након сукоба полиције и демонстраната испред зграде у којој се налазио Новак Ђоковић.

Након што је наговештено да би упркос одлуци суда могло да дође до депортације Новака Ђоковића, скупиле су се његове присталице, а у једном тренутку је дошло до сукоба.

Настало је комешање када је један аутомобил прошао кроз гомилу. Људи су га окружили и почели су да скандирају „ослободите Новака“, после чега је полиција највероватније сузавцем растерала демонстранте.

Наводи се и употреба бибер спреја, уследио је хаос на улицама Мелбурна, међу присутнима су били жене и деца, што је додатно разгневило демонстранте, који су потом ушли у сукоб са полицијом.

Према незваничним информацијама, неки од њих се налазе у тешком стању.

Подсетимо, Ђоковић је у понедељак рано ујутру на суду победио Владу Аустралије, одлука од укидању визе за улазак у земљу је поништена, а судија је наредио његово моментално пуштање.

Међутим, то није био крај хаоса, него само наставак циркуса у Мелбурну у којем је тренутно на слободи, барем до уторка. Расплет се и даље чека, да ли ће Новак бити заиста депортован или ће имати прилику да нападне рекордни 21. гренд слем и испише историју у случају да 10. пут тријумфује на Аустралијан опену?

Извор:
НОВА