Сава Јањић шиптарски, хрватски, коронаверски и прочаја и прочаја…

janjic

На друштвеним мрежама циркулише информација (у прилогу) да је манастир Високи Дечани потпуно коронаверски. Сви монаси су вакцинисани, они који нису пристали су напустили манастир, а игуман Сава Јањић од монаха тражи ПЦР тестове при повратку у манастир.

Наравно, ово може бити изненађујуће за оне који не прате дуго и не познају добро ситуацију у СПЦ.

Елем, ми смо већ писали да су сви новотарци и екуменисти постали и коронаверци. Тако је и у случају – Хрвата по мајци – дечанског игумана Саве Јањића, који спада у другу генерацију новотарских револуционара (у првој генерацији су покојни Атанасије Јевтић, покојни Амфилохије Радовић, епископ бачки Иринеј Буловић, епископ браничевски Игњатије Мидић итд…).

Сава Јањић није црквени издајник, јер није ни припадник Цркве (Црква је тамо где је истина). Сава Јањић није ни изрод, јер је хрватског порекла. Сава Јањић је обичан лакеј страних обавештајних агентура (хрватске, америчке и албанске) и окупатора Косова и Метохије, агент убачен у Српску Цркву у циљу њеног веронаучног, богослужбеног и институционалног урушавања.

Током разговора са Бљеримом Шаљом 2006 (овде:), Сава Јањић је изрекао врло карактеристичну реченицу о свом пореклу: „Моја мајка је Хрватица, а тата Србин, ја сам српски православни…“; није дорекао Сава Јањић шта је он, али је јасно из његове изјаве шта није – сигурно није Србин, не осећа себе Србином; он за себе сматра да је нешто друго, „српски“ му је само придев; а именица коју је изоставио – која би била?

bljerim-janjic

Година 2006, пред другу рунду Бечких преговора, Сава Јањић, Назми Селманај, Бљерим Шаља;

Сава Јањић је и лојални сарадник окупационих снага на Косову и Метохији, о чему је писао и „Викиликс“.

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је још 2012. године са четворицом монаха из Високих Дечана затражио и уписао у документа такозване „Републике Косово“

koha-decani

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је подржао и чланство тзв “Косова“ у УНЕСКО

Sava_Janic_AR

Такозвана „председница“ и „премијер“ шиптарских сепаратиста са КиМ, вођа њиховог тима у преговорима у Бриселу, са Савом Јањићем у Високим Дечанима и то о Божићу, 2015. године

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је у Дечанима угошћавао највеће српске непријатеље – Џо Бајдена,

janjic-bajden

Вљору Читаку (бившег портпарола УЧК и промотера содомитског лобија),

janjic-vljora

 http://borbazaveru.info/

хрватског председника Иву Јосиповића (овде:) па и злочинца Агима Чекуа

agim-sav

http://borbazaveru.info/

Честитао је он и  репрезентативки тзв. државе Косово на медаљи…

Sava-Janjic

http://borbazaveru.info/

Сава Јањић је у зиму 2010. године био у екипи која је рушила и прогнала епископа рашко-призренског Артемија и његове калуђере. Са црквене стране, у тој екипи били су још – подсећамо – покојни Атанасије и Амфилохије, епископ Тедосије Шибалић, покојни патријарх Иринеј, епископ бачки Иринеј… Са световне стране акцијом су, иначе, руководили Млађа Ђорђевић, чувени оснивач НВО „Наша Србија“ и близак сарадник Драгана Ђиласа, који је био Тадићев саветник за Цркву и један од главних реализатора програма уклањања владике Артемија са Косова и Метохије, односно рушења Српске Цркве на Косову и Метохији.

http://borbazaveru.info/

Мислимо да је – као прилог вакциналном статусу у Дечанима – ово довољно. Јер, о Сави Јањићу бисмо могли да пишемо надугачко и нашироко, и не бисмо имали баш ништа лепо да напишемо…

velja-popovic

Извор:
БОРБА ЗА ВЕРУ