Браловић – Полиција ме посетила и упозорила да не позивам на протесте

Ljiljana-Bralovic

Слично као у Пожеги и у Прањанима службеници Полиције обилазе грађанске активисте и упозоравају их да не позивају грађане на блокаде саобраћајница. Тако је, вероватно, и у другим местима по Србији, где год постоји грађански активизам и грађански отпор према актуелном режиму у Србији и према доношењу одлукаи закона које грађани препознају као атак на грађанске слободе и права, на имовину и здравље грађана.

– Пре сат времена посетили су ме припадници полиције и упозорили да не позивам људе на протесте и блокаде – изјавила је за Нова.рс Љиљана Браловић из прањанског удружења „Сувоборска греда“.

Према њеним речима, припадници Министарства унутрашњих послова су били веома љубазни и само јој рекли да морају да обављају свој посао.

– Ја сам им одговорила да смо искористили сва друга средства против штетних закона о референдуму и експропријацији, као и доласку Рио Тинта, те да ћу наставити са својим активностима у том погледу, а на њима је да ли ће ме привести на информативни разговор или ухапсити – каже Љиљана Браловић.

Она се осврнула и на посету председника Србије Александра Вучића лозничком селу Горње Недељице где је планирано отварање рудника компаније „Рио Тинто“.

– Мештани тог села су против доласка Вучића и одбили су да разговарају са њим. Звали су га много пута, али се он није одазивао њиховим позивима па ће они данас бити на блокади саобраћајница – наводи Браловић.

Ако је информација тачна, то ће значити да ће данас у Горњим Недељицама председник државе разговарати са члановима и активистима своје странке које ће режимски медији у својим извештајима представити као мештане који су дошли да разговарају и здушно подрже политику Александра Вучића. За то време стварни мештани Горњих Недељица биће на блокадама саобраћајница.

Према сазнањима Браловићке један аутобус припадника СНС из Чачка упутио се у Горње Недељице како би пружили подршку Вучићу.

Подсећамо, на 52 локације широм земље биће организован протест против закона о референдуму чије је потписивање најавио председник Александар Вучић.

Извор:
ОЗОН ПРЕС