У СУСРЕТ ПРВОМ „ГВИДОВДАНУ“

gvido-vesterveleСве су легенде дозвољене, само косовска је забрањена! Сви су митови неопходни, само онај о Обилићу није. Сви су завјети пожељни само Лазарев је непожељан.
Не смију, нити могу више Срби славити Видовдан, тај ,,пораз,,! Него морамо сви славити велике ЕУ побједе режима и с тога браћо и сестре у складу са евроатланским интеграцијама и споразумом са ЕУ и Шиптарима,а по плану спровођења тог истог споразума СВИ на Газиместан за другом Јулином и са бискупом Теодосијем на челу.Ту нам је срећа.Тако ћемо се спасити.
Кажу јунаштво је прихватити ,,реалност,, и издати Бога, државу, народ, себе и своју дјецу.То је кажу веома храбро.Нарочито је јуначки и патриотски отићи у Грачаницу на мису у узурпираном манастиру са Вулином на челу. Задужбину Светог краља Милутина предадоше Арбанасима и Ватикану,а обманама и силом хоће што више народа да жртвују на ,,олтару,, ЕУ и Ватикана. У случају да неко неће, не може тако, него МОРА. Пјеваће се први пут у историји ,,Грачаница сва у мраку дочекује Видовдан..,,
Медији препуни текстова,слика и снимака о биједним Србима који живе на Косову и Метохији. Намеће се општеприхватљив став да Србин на КиМ може само бити болестан, сиромашан и понижен, да то је пожељно.Онда иду прикупљања хуманитарне помоћи и туристички обилсаци пакла на Косову. Боже сачувај. Опере се савјест,а и тако поребни новац.Јер да није пара шта би смо. Не није битно од кога и како долази,чак није ни важно колика је сума у питању,само узимај.Отимај,кради,камчи и најбитније узми шиптарску плату. Након свега криви су нам Руси. Ти проклети православни Словени. Кажу ЕУробови- ,,Кога Русија брани а Кина храни надрљао је,,! Баш симпатично. Ето Руси ослободише Европу и Свијет више пута,одбранише и несрећне Србе. Сада не дају ни Сирију.Кина храни неколико милијарди људи. Њена привреда ја најјача у Азији, Африци, Јужној Америци, а све више поклапа и Европу, Америку и Аустралију. Него, шта ће нам Русија и Кина. Имамо ми друга Тита ,,љубичицу бијелу,, имамо ми и рај земаљски назван ЕУ, ма имамо и НАТО и ММФ и ГМО, а имамо и Хрвате и Шиптаре а тек Словенце. Најгоре је што имамо Алијине и Туђманове србе,а у огромном броју и Тачијеве србе. Е то нам треба,то је примјер живота и људскости.
Годинама режим све обесмишљава. Отпор, родољубље, протесте, барикаде, Равну Гору и Видовдан.Човјек се тако упита одкуд то одједном без потешкоћа од стране власти можете отићи на Равну Гору или за Видовдан на КиМ? Како то сада не смета? Зашто Равна Гора и Видовдан личе на Гучу? Сјећам се времена када се Видовдан или Равна Гора нису смјели ни поменути, а у случају да сте пошли ка обронку Сувобора гдје је Чича Дража развио први барјак слободе у окупираној Европи дочекале би вас јаке снаге милиције.

Обиљежавање Видовдана на Газиместану од 1999. Је било немогуће. Окупација, шиптарски терористи и издаја, а онда је одједном кренуло са организованим одласцима уз дозволу и пратњу УНМИК-а и КФОР-а. Све је више људи почело да долази на КиМ за Видовдан. Чудио сам се,нарочито када се видјело да иза свега стоји режимлија и издајник Небојша Човић. Лагано је све постајало јасно. Морао си прво да тражиш дозволу за одлазак од окупатора, е онда је то пренешено на шиптарске квазинституције. Сами одласци су били ко неорганизована руља уз огроман број пијаних(у сред Петровског поста).Да, то је циљ, претворити све у бесмислену пијанку и уз појаву квазипатриоских креатура и партизанских четника попут Вука Драшковића. Прави родољуби и четници су се чудили. Све је јасно. Зато власт и подстиче и овог Видовдана све да иду на Газиместан и Грачаницу,само да се не скупљају у Београду, да се не би случајно скупила критична маса и срушила непријатељски режим.Овако ће их усмјерити на КиМ гдје их чека друг Вулин и Теодосије са шиптарским квазинституцијама.
Нема поенте уопште на такав начин ићи на Газиместан и у Грачаницу. Уколико заборавимо да су издајници толико ојачали Арнауте да њихова КПС може без потешкоћа малтретирати по избору кога хоће и како хоће има ту и значајних разлога. Неком је изгледа циљ да што више Срба буде понижено и мучено. Они који су против војне акције и жртве за крст часни слободу златну,ту глупост намјештања Шиптарима на нишан називају храброшћу и жртвом?! НАЈЗНАЧАЈНИ РАЗЛОГ је што је наша епархија разбијена од 2010. Године.Нису то успјели ни Турци,ни Нијемци,ни Комунисти,али ови садашњи ЕУфатанитици јесу.Хоће унију у државном и духовном смислу,али с ким? Са ђаволом.
Рашко призренску епрахију је узурпирао неканонски владика Теодосије( у народу познат као бискуп Тео Шиптар цео)ватрени паписта, екумениста и шиптарски слуга. Режим, ЕУЛЕКС и КФОР су из епархије прогнали преосвећеног владику Артемије и скоро цијело монаштво, а оно што је остало је под контролом Ватикана или у страху. Теодосије и опат Јањић су предали све храмове у надлежност ,,Косове,, и римског папе. За шта их слиједи вјечно проклетство. Први су узели шиптарска квазидокумента и први су ушли у њихове паралелне институције. Краду, лажу, пријете, нападају, хапсе и бацају бомбе. Много људи се чуди како то свештеници могу да раде. Е па зато јер то и нису свештеници него изроди екуменистички.Нема ту духовности,ни х од хришћанства. Без канона са западним иновацијама уз огромну материјану корист. И сад треба отићи на њихове мисе!? То је проклето и неправославно. Значи по духовном принципу више нема шта да се тражи са њима.
У државном смислу режим је прихватио велеиздајнички споразум о предаји КиМ преко ЕУ шиптарским терористима и тај план се спроводи. Отпор јењава јер је обесмишљен. Постепено су све уништили и изконтролисали. Николић, Вучић, Дачић и Вулин су успјели да поставе и контролне административне пунктове на Брњаку и Јарињу,који од јесени и званично постају гранични прелази. Ту су шиптарска царина и погранична полиција уз ЕУЛЕКС и МУП Србије.Велеиздајнички споразум има 15 тачака и веома је једноставна издаја и предаја.Сав предходни отпор пада у воду. Сва борба, све жртве, сви кривци, а злочинци ће бити ослобођени одговорности.
Влада укида све србске институције на КиМ као ,,паралелне,,а народ препушта Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају и Агиму Чеку на повјерење. Укидају се србски судови,СУП,општине, документа, ма све се укида. Све се предаје Шиптарима. Добиће ЕПС, Трепчу, позивне телефонске бројеве, све добијају,а заузврат Срби не добијају НИШТА. Србија губи СВЕ!
Режимлије лажу и мажу о некој ,,србској заједници општина, и гарантованим правима. Да се све ради за наше добро. Ми не схватамо колико је добро постати ,,Косовар, имати шиптарска документа уз живот у Великој Албанији. Зашто би се неко презивао Марковић кад може да буде Марковићи? Зашто да се Урошевац не зове Феризај? То је мултикултурно и просперитетно друштво. Можемо сад у Европу,али у дијеловима, прво срце, па бубрези и тако редом. Шта остане, остаће на Косову.
Власт плаши народ уколико не прихвати издају и предају да ће бити предати и нападнути.Тачније уколико се сами не уништите, уништиће вас Шиптари или уколико не пустите Шиптаре да вас среде они ће вас средити. Лудило. Режим је пребацио одговорност на Србе на КиМ и на Русију преко начелника округа,председника општина и руског амбсадора који дошао да подржи Вулина и владу Србије на КиМ у њиховим настојањима. У ,,преговорима,, за склапање споразума каже Дачић учествовали су и представници Срба са КиМ-Бојан Јаковљевић и Крстимир Пантић и каже Ивица још и,, шта хоћете,,? Е сада реците даме и господо код кога и како доћи на Видовдан? Издајнички споразум се спроводи и на КиМ можете ући преко прелаза само у склопу тог споразума, али то је најмањи проблем. Него како даље од Косовске Митровице кад јужно захваљујући издаји већ функционише ,,Косова,,? Значи само у склопу издајничког споразума је могуће доћи до Грачанице и Газиместана на Гвидовдан. Ко организује обележавање ,,Видовдана,,? Канцеларија за КиМ Владе Србије на челу са велеиздајником Александром Вулином. Нема више Министарства за КиМ нити чак ни Координационог центра. Зато су ту ,,официри за везу,,!
Резиме-Вулин и Теодосије од Видовдана праве Гвидовдан уз сав пратећи циркус и треба ли у томе учествовати? Можда једино ако им се то може покварити.Но у сваком случају ће они то искористити да покажу као још једну подршку народа њиховој издаји. Није Косово света србска земља због садашњих Срба на њему или грађевина, него због Милоша, Лазара и Немањића. Грађевина није Бог. Свети Сава нас гледа! Режим у Београду на Видовдан прави концерте Цеце и групе Амадеус, у Новом Саду су Халид Бешлић и Звонко Богдан. Опозиције НЕМА! ДСС,СРС и ДВЕРИ се нису ништа договорили да сруше режим и спасу Србију.Биће нека ко протесна шетња. Све је под контролом. Шта сад? Вјера у Господа Исуса Христа и не саучествовање у издаји.
П.С. У једној српској основној школи на Косову учитељица је питала ученике шта ће бити кад порасту и у низу разно разних одговора један ђак каже : ЈА ХОЋУ ДА БУДЕМ ШИПТАР! Учитељица је била затечена, оћутала мало па му поставила логично потпитање: Зашто да будеш Шиптар? Ученик одговара: Ја да будем Шиптар и сви Срби ће радити за мене.
Косовска Митровица, Игор Војиновић
24.6.2013.год.