Напустио нас је добар човек, Србин Светосавац

zoran rakic

…Човек је створен за бесмртност и Христос је Својим васкрсењем отворио Царства Небеског, вечног блаженства онима који су веровали у Њега и живели праведно. Наш земаљски живот је припрема за будући живот, а та се припрема завршава смрћу.“

Дана 19. септембра/2. октобра 2021. год, после краће болести, уснуо је у Господу и своје привремено земно обитавалиште за вечно заменио

Оставио је за собом сурпугу, два сина и четворо унучића. Претежни део свог радног века провео је у нафтној компанији НИС-Нафтагас, као један од руководилаца и изузетан стручњак из области планирања, пројектовања и надзора нафтних и гасних бушотина малог пречника и истраживања подземних и геотермалних вода. За свој рад на мноштву научно-истраживачких пројеката и велики број научних чланака објављених на домаћим и међународним скуповима примљен је у САНУ.

Био је хришћанин који је одлучно и храбро исповедао Православну веру, сведочивши је бројним добрим делима. Помагао је свима који су му тражили помоћ, држећи се јеванђелске поуке “…да не зна левица твоја шта чини десница твоја“ (Матеј 6-3), а посебно се истакао као добротвор великог броја манастира Епархије рашко-призренске у егзилу.

Због његове доброте и исповедања вере, на путу до места где ће чекати васкрсење мртвих у улазак у Радост Господа свога, опело му је служио владика Ксенофонт са неколико свештенослужитеља.

sahrana

Вечан помен, достојном блаженства нашем упокојеном брату Зорану!

Извор:
БОРБА ЗА ИСТИНУ