Смоквин стикер на скинуте гаће

Davor_Kalajžic

Нација може да одахне. После легендарних 5:0 и – „честитам формирање Заједнице српских општина нашем народу на Косову и Метохији“, будући кошаркашки стручњак, Александар Вучић, закуцао је на 10:0! Од сада грб Републике Србије има бити покривен „стикером“ на скоро једној трећини њене територије. Да ли ће договорити да крстови и фреске бити „стикеровани“ остаје да видимо! Браво велики стручњаче! Ући ћеш у легенду, раме уз раме са Квислингом!

Као што смо и очекивали, државним дилетантима подрум мајстори поново су скинули гаће. Иако су Албанци још дан раније објавили шта је договорено у Бриселу, сектопартија је све негирала, да би после једног дана смишљања обланди за почињену издају, све потврдила.

Србија је била и под Турцима и под Швабама, али грб никада није покривала. Ово је први пут у историји ове државе и овог народа и први познати случај у историји човечанства, да се нека држава добровољно обавезује да крије свој грб на својој територији. За то време албанске заставе вијоре се прешевском котлином и нико их не „стикерује“.

Захваљујући најновијем договору о регистарским таблицама, „Република Косово/РКС“ таблице поносно ће крстарити српским друмовима. То што је договорено да се „грб Косове“ и можда „РКС“ прелепи стикером, не значи ама баш ништа, јер српска возила ће територијом Србије крстарити као шугава, са прекривеним државним симболима. Друмовима које је градила и плаћала Србија!

Тако изгледа реципроцитет издајника Александра Вучића, умотан у тоалет стикер слободе кретања на „Отвореном Балкану“.

Кривични законик Републике Србије препознаје „стикере“. То се зове „припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије“, члан 320, став 2. који предвиђа робију од једне до пет година за оне који „набављању или оспособљавању средстава за извршење кривичног дела, у отклањању препрека за извршење кривичног дела, у договарању, планирању или организовању са другим извршење кривичног дела, или у другим радњама којима се стварају услови за непосредно извршење кривичног дела“, а што се може у целости односити на „стикере“ који представљају покушај припремања за прикривање кривичног дела усмереног на рушење уставног поретка. Још гора ситуација је са полицијом на административној линији која ће највероватније „стикере“ издавати, ако не и лепити. Они би у том случају ушли у кривично дело из члана 314. КЗС, саботажа, са запрећеном казном од пет до петнаест година робије.

Ни Закон о безбедности саобраћаја на путевима не предвиђа могућност прекривања ознака на регистарским таблицама, већ то третира као прекршај. Треба истаћи да су закони јачи правни акт од потписа којим се оверава неки договор, па је све везано за „Бриселски“ договор правно ништавно, јер не постоји ниједан законски ни уставни оквир по коме се тај процес одиграо. Судије Уставног суда сада могу да се „диве“ бриселским правним последицама за које су тврдили да не постоје, па се поставља питање њихове одговорности зато што су се правили блесави и зато што скрштених руку и даље не поступају на ово флагрантно кршење Уставаи закона на снази од стране Александра Вучића и његових помагача у издаји.

И последње, али не најмање важно. „Стикером“ је прекршена Одлука Владе Републике Србије бр.06-8907/2012.
Давор Калајжић, пензионисани службеник политичке канцеларије специјалног представника Генералног секретара УН

Извор:
ДИРЕКТНО