Гледис Береџкилијан: Живот невакцинисаних биће веома тежак, у недоглед, многа предузећа у Аустралији најавила да неће прихватити никога ко није вакцинисан

epa08940362 Registered Nurse Connie Gannor prepares doses of a Covid-19 vaccine shot, manufactured by Moderna, at a vaccination center set up in the Rumney Marsh Academy gymnasium in Revere, Massachusetts, USA, 15 January 2021. First responders are part of Phase One of the roll-out of vaccinations in the Commonwealth of Massachusetts.  EPA-EFE/CJ GUNTHER

Сиднеј — Становници Сиднеја који нису вакцинисани против коронавируса ризикују да им се забране разне друштвене активности.

Према плану за излазак из блокаде у највећем аустралијском граду, невакцинисани људи већ су ускраћени за неке активности које ће се постепено одобравати вакцинисаним становницима од 11. октобра до 1. децембра, преноси Ројтерс.

Премијерка државе Нови Јужни Велс Гледис Береџкилијан је изјавила да би људима који одлуче да се не вакцинишу могао бити забрањен приступ продавницама, ресторанима и забавним садржајима чак и након што држава укине сва ограничења.

„Многа предузећа су најавила да неће прихватити никога ко није вакцинисан. Живот невакцинисаних биће веома тежак, у недоглед“, изјавила је данас Береџкилијан за локалне Вести у 7.

Извор:
НСПМ