Скандал у Грачаници: Нико од свештеника није дочекао председника Николића

Tomislav-Nikolic-izdajnik-iz-BajcetineПредседника Србије Томислава Николића у манастиру Грачаница код Требиња није данас дочекало ниједно свештено лице.

Протокол председника Србије пре седам дана обавестио је Српску православну цркву да ће председик Николић приликом боравка у Требињу посетити манастир Грачаницу.

Према каонима СПЦ, личност ранга председника држава требало би да дочека најстарије лице у црквеној хијерахији односно, владика епархије на чијој се територији манастир налази.

У манастиру Грачаница Николића не само да није дочекао епископ захумско-херецговачки, владика Григорије, већ је у време које је раније најављено за посету председника Србије заказано венчање.

Председник и његова делегација дошли су сат и по касније али их није дочекало ниједно свештено лице.

Николић: Затекао сам светињу без домаћина

Председник Србије Томислав Николић рекао је данас да је манастир Грачаницу код Требиња затекао „без домаћина“.

„У Грачаницу сам дошао да се поклоним сенима Јована Дучића и затекао светињу без домаћина“, написао је Николић на свом Твитер налогу.

Патријарх српски Иринеј каже да није знао да је председник Србије Томислав Николић данас боравио у манастиру Грачаница код Требиња, у Републици Српској, и да не зна шта се, како је рекао, десило па га нико од свештентва тамо није дочекао.

На тргу у Требињу Николића дочекало и поздравило око 10.000 људи.

БЛИЦ