Државе и државници и недржаве и недржавници, или како је Исланд очитао лекцију Србији и ЕУ !

islandМала острвска земља са 320.000 становника јасно и гласно је рекла НЕ Европској Унији и показала да ће боље живети као и до сада а не у  ЕУ,  у којој су мале земље робови колонијалиста

Пример мале острвске земље Исланда са 320.000 становника и површином од  103.000 квадратних километара је истински пример државе и државника који живе у њој. Тако мала држава се пред великим чељустима Европске Уније поставила онако како би требало да се понаша једна држава и њени државници. Великодостојници ЕУ су прескочили праг острваског Исланда и  у главном граду  Рејкјавику понудили Исланђанима  бољи живот, паре, Европу , сјај, раскош… Но, паметни острвљани , државници Исланда,, рекли су  НЕ, иако су већ, бар 30 %,  били на том путу.  Видели су и виде  шта је ЕУ, да је прави пример робовласништва над малим земљама  и ништа друго. Иако су мали , Исланд је знао да изабере свој пут живота, развоја, будућности без ЕУ.  Знају Исланђани да је ЕУ бунар  за мале и да уласком у ЕУ могу да натоваре на себе само глобу, зло и ништа друго. Тако одлучују, кад знају,  државе и државници.

За разлику од њих, Србија , која сада нема државнике односно власт,  а богами и све мање  целовиту државу никако да преузме власт на целој територији. Актуелна, поодавно издајничка власт,  Николић, Дачић, Вучић   су маше у рукама оних из Брисела, Лондона, Париза, Вашингтона…. Са њима, издајницима, се управља са стране,  из европских и светских центара , тачније из међузападне заједнице.

Тако Србија са осам милиона становника, колико је пута то више од Исланда, нема своје ЈА, нема  власт која ће служити грађанима Србије , већ  власт Николић, Дачић, Вучћић,  служе  европској болументи , гејевима и којекаквим  окупаторима.  Европски центри моћи, читај, колонијалисти,  управљају Николићем, Дачићем и Вучићем у остварењу  њихових окупаторских интереса. И успевају у томе .

Па , нормално је да су такви недржавници, антисрби, антипатриоте главни кривци за највећу  српску издају  у историји. Нико никада од постојања Србије није предао ниједан педаљ територије а камоли потписао предају чак 16 % одсто територије земље, Косова и Метохије.  Сада издајничка тројка, Николић, Дачић, Вучић ликује  што скраћује и протерује своје држављане са своје територије а онај други део  напаћених Срба препушта највећем историјском непријатељу Србима,  Албанцима. Таква издаја обавља се за  имагинарни датум, датум који никоме у Србији не доноси ништа нити ишта значи.

Мали Исланд , баш у овој ситуацији треба да буде пример Србији, осредњој држави у Европи, која  је стотинама  пута богатија од острвске земље на северозападу  Европе, да одустане од  пута  у ЕУ којој је циљ само скраћивање Србије за Косово и Миетохију и стављање Србије у вазални положај. Више од пола тога је издајничка тројка, недржавници,  Николић, Дачић Вучић  већ    урадила.

Нико на Исланду , релативно сиромашној природном простору , и који је далеко од природног богатства Србије, није изговорио ни реч , о  умирању од глади уколико не уђу у ЕУ.  За ралику од њих,  српски недржавници  Вучић, најчешће,  али и Николић и Дачић, трубе да ће грађани Србије умрети од глади уколико не ходе пут ЕУ. За њих је то и тачно. Никад ништа нису радили. Од првог запослења издајничка тројка, НИколић, Дачић, Вучић, је увек била на грбачи народа и сисала је из буџета Србије.

Грађани Србије знају шта је рад, како се ради и како се живи од рада.  Само их треба упослити  а ту је та држава која мора и може прва помоћи. Но, недржавници и недржава мало знају и раде на томе.

Зоран Влашковић, новинар