РОДИТЕЉИ ПОРУЧУЈУ: ДЕЦИ НЕ ТРЕБА УСКРАЋИВАТИ ПРАВО НА НОРМАЛНО ШКОЛОВАЊЕ

Roditelji na Desankinom vencu

Одлуком Тима за праћење и координисање примена превентивних мера у раду школа, ваљевски средњошколци су од данас прешли на онлајн наставу, док су ученици седмог и осмог разреда основних школа прешли на комбиновани модел – један дан онлајн, а други непосредна настава.

Незадовољни одлуком да се „деци ускраћује право на нормално школовање“ и да се једино школе „затварају“, синоћ на Десанкином венцу, како рекоше, спонтано су се окупили родитељи тражећи да се „школе не затварају“ те да се и њиховој деци омогући нормално школовање.

„Једноставно смо незадовољни и питамо се зашто су деца Београда Ниша, Новог Сада…, важнија и повлашћенија од деце из малих градова и из унутрашњости, па је њима омогућено да своје школовање обављају нормално“, кажу родитељи забринути за своју децу.

Наглашавају да њихово окупљање нема везе ни са једном другом политиком, осим политике да се створе безбедни услови за школовање њихове деце и политике да школе нормлно раде.

Поручују да ће нам „неразумни и нестручни људи уништити децу, а деца су рана која највише боли“.

Родитељи нису обавестили медије о скупу, јер је то, како кажу, било спонтано окупљање. На наше питање да ли су се договорили да се окупе и вечерас на Десанкином венцу у 19 часова, кажу да хоће.

Извор:
КОЛУБАРСКЕ