Вучић: Кфор и даље потебан на КиМ

kfor u akcijiБеоград – Министар одбране Александар Вучић пренео је команданту здружених снага НАТО-а у Напуљу адмиралу Брусу Клингану да је Кфор и даље потребан на Косову.

На састанку је извршена анализа у зони одговорности јединица Кфора и дато уверење да ће се припадници Кфора ангажовати на извршењу свих задатака.

У разговору са Клинганом, Вучић је навео и да ће Војска Србије ангажовати старешину на стабилној дужности у здруженој команди НАТО-а у Напуљу, саопштено је из Министарства одбране.

Вучић је изразио задовољство досадашњом сарадњом са командом здружених снага НАТО-а и њеним унапређењем кроз реализацију заједничких активности у процесу ангажовања Војске Србије.

Министарство одбране, како је истакао, цени стручну и експертску помоћ у процесу обуке и контролисања стања припремљености јединица по концепту оперативних способности и стандарда за ангажовање у мултинационалним мировним операцијама.

Министар одбране потврдио је раније дефинисане ставове о потреби даљег ангажовања и додао да Србија наставља са активним учествовањем у програму Партнерство за мир, реформи сектора одбране и безбедности, као и даљу изградњу интегритета институција система кроз потврђено прихватање нашег програма индивидуалног партнерства и сарадње.

„Капацитети система одбране су отворени за партнере у обостраном интересу“, поручио је први потпредседник владе и министар одбране. Адмирал Клинган је потврдио одличне односе на свим нивоима, а посебно са Генералштабом и Министарством одбране.

ТАНЈУГ