Лукшић и Хоџај: Одлични односи Црне Горе и Косова

ПОДГОРИЦА – Црна Гора и Косово имају одличне односе, а Подгорица ће наставити да пружа подршку активном учешћу Приштине у регионалним иницијативама и организацијама, саопштено је данас, након разговора шефа црногорске дипломатије Игора Лукшића и косовског министра Енвера Хоџаја.

crna-gora-kvazi-kosovoКако је саопштено из црногорске владе, Лукшић и Хоџај састали су се у Скопљу, где су учествовали на састанку Партнерске комисије Америчко-јадранске повеље.

Они су разговарали о даљем унапређењу, како се наводи, иначе одличних односа Црне Горе и Косова, посебно у економској сфери.

Хоџај је оценио да су успеси које Црна Гора остварује у интеграционим процесима подстицај за читав регион и додао да ће наредним уставним променама бити гарантована адекватна заступљеност црногорске
националне мањине на Косову.

Лукшић је нагласио да ће Црна Гора наставити да пружа подршку активном учешћу Косова у регионалним иницијативама и организацијама у циљу јачања партнерстава у ширем контексту.

Саговорници су изразили спремност да се питање демаркације границе финализује у што скоријем року, наводи се у саопштењу.

ТАНЈУГ