МОРАЛИ ДА СЕ ИЗВИНЕ ЗБОГ ПОЗДРАВА „ДАМЕ И ГОСПОДО”

female-gender-symbol

Лондонска североисточна железница издала је извињење након што се жалио путник Лоренс Колс због поздрављања путника од стране кондуктера са „добар дан даме и господо, дечаци и девојчице“.

Колс је твитовао: „’Добар дан даме и господо, дечаци и девојчице … ‘, тако да се као небинарна особа ова најава заправо не односи на мене, тако да нећу слушати”.
Небинарност је свеобухватна категорија за родне идентитете који нису искључиво мушки или женски.

Ларенсова другарица Шарлот Монро (28) такође је контактарисала компанију рекавши: „Била сам с Лоренсом када је овај твит послат. Обоје смо небинарни, а били смо узнемирени и нелагодно смо се осећали због недостатка укључивања.”

„ЛНЕР” компанија је послала одговор:„Заиста нам је жао што ово видимо, Лоренс, наши менаџери возова не би требало да користе овакав језик, и захваљујем вам што сте нам скренули пажњу.”

„Напорно смо радили на едукацији наших људи о томе зашто заменице рода нису прикладне у оваквим случајевима, и жао нам је што то овде није примењено. У нашем послу не прихватамо да се ико осећа искљученим”.

Али извињење нису сви дочекали добро, Џаи Бичер је коментарисао: „Мој отац је био машиновођа. Ако би неко ‘небинаран’ покушао да га исправи због најаве која се путницима обраћала као ‘даме и господо’, сигуран сам да би им са правом рекао да се идентификују као аутомобил и одвезу се сами кући”.

Портпарол „ЛНЕР-а” рекао је: „Посвећени смо различитости и укључивању у све оно што радимо за наше купце, колеге и заједнице”.

„Наше политике и процедуре се редовно прегледају, а у светлу недавних коментара, прегледаћемо да ли треба извршити било какве даље промене”.

„ТфЛ” је наредио особљу да 2017 не користи „даме и господо” како би спречило да особље вређа трансродне путнике на лондонској аутобуској, метро и железничкој мрежи.

Лоренс, који ради као чувар Југозападне железнице, а такође је и ЛГБТ + представник РМТ синдиката и „Лабуристичке странке” у Тутингу, јужни Лондон, није желео даље да коментарише. Шарлот ради као инструктор сигналиста за „Лондон Ундергроунд” и била је оснивач групе „Прогресс Траин” која промовише ЛГБТК + разноликост и инклузивност у железничкој индустрији.

Извор:
ИФН