Постоји оригинал “Документ – пејпер“ о Косову

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Пише: Зоран Влашковић

Зашто се нагађа  да ли, или не постоји, или где се налази “Нон – пејпер“ (који не може бити обавезујући) о Косову кад се зна да постоји оригинал “Докумет – пејпер“ о Косову, који је обавезујући, и то у Њујорку, Бечу, Хелсинкију и Београду. “Документ – пејпер“ је толико јаван, видљив и доступан,  не само државама, већ сваком грађанину а њега би Приштина требало прочитати да би јој било много тога јасно.

“Документ –пејпер“  о Косову  су Хелсиншки споразум од 1. августа 1975. године,  затим начела ОЕБС – а  која се  заснивају на 10 тачака Хелсиншког споразума( декалогу), затим највиши правни документ највеће правне организације у свету,  Повеља ОУН, онда Бечка конвенција о дипломатији из 1961. године, па  Бадинтерова комисија из 1991. године, а као кључна ту је и Р – 1244 из 1999. године, Устав суверене државе Србије……

Сви ови међународни документи и споразуми су правно важећи  и потписани су од кључних држава, земаља Квинте и Америке. Но, када су у питању Косово  и земље које су признале самопроглашену државу Косово ови међународни споразуми и документи су бачени под ноге.

Што све значи  да су земље које су признале Косово, правним насиљем, силом и окупацијом  признале незаконито самопроглашену државу Косово и правним насиљем  успоставиле  амбасаде у  Приштини. И свима њима је јасно да су овде на основу фашизма.

На свим светским универзитетима се учи да је : Насиље, било да је правно или физичко (када су у питању амбасадори у Приштини оба су у питању) институционализовано  оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма’’.

Нико од ових амбасадора до сада није желео да одговори  на који су начин дошли у Приштини, нити ико од њих има било какав  међународни докуимент да су овде легалним путем.

Хелсиншким договором од 1. августа 1975. године  је призната неповредивост граница након Другог светског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Такође, пристигли колонијално фашистички  амбасадори у Приштини погазили су и сва начела ОЕБС –а која се заснивају на 10 тачака, декалогу,  Хелсиншког споразума.

Стручњаци у свету  изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини  противречи  најдиректније међународном праву, демократији, човечанству и цивилизацији уопште.

Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“  но, у случају Косова   земље Квинте и друге које су признале Косово, погазили су све одредбе Повеље ОУН, највише правне организације у свету.

Србија је у чланство ОУН примљена као посебна држава  у АВНОЈ – евским границама и то по америчкој препоруци. Чак је Стејт депертмент  званично захтевао од Србије  да она у свом писменом захтеву за пријем  у ОУН нагласи да  Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ – евским границама, по препоруции Бандитерове комисије. И Србија је 1. новембра 2000 године примљена у ОУН у АВНОЈ – евским границама.

Бадинтерова комисија је 1991. године  поставила  као основ за осамостаљење  југословенских република, принцим авнојевских унутрашњих граница.

Пристигли у Приштини колонијално фашистички амбасадори су овде газећи и све одредбе Бечке конвенције о дипломатији из 1961. године. Косово није чланица ОУН а  једнострано је  прогласило независност  од дела пуноправне, суверене  чланице ОУН Србије.

Србиja од света  захтева неприкосновено поштовање Устава Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

Земље које су признале Косово погазиле  су и  специјизовану одредбу ОУН СБ, Резолуцију – 1244 која је важећа за Косово и Метохију и која каже да је Косово под суверенитетом државе Србије.

Амбасадори земаља Квинте у Приштини, али и друге земље које су признале једнострано проглашену независност Косова,  су  данас највећи непријатељи демократије  и  највећи непријатељи важећих међународних споразума, докумената и међународног права уопште.

“Документ – пејпер“ значи постоји о Косову, који је уз све то јасан, прецизасн, легитиман и легалан и који потврђује да је Косово и Метохија саставни део Србије.