„Не дају ми да уђем у Србију“

goran_vasiljevic

Горану Васиљевићу из Штрпца, који је јуче кренуо ка централној Србији на заказани лекарски преглед, полиција на административном прелазу Брезница у општини Бујановац забранила је прелазак. Синоћ ок 21:00 Васиљевић је са сапутницима ипак наставио пут.

Горан Васиљевић се јуче око 10 часова упутио ка централној Србији на заказани лекарски преглед. Међутим, полиција на административном прелазу Брезница му не дозвољава да настави пут.

„И даље сам на административном прелазу Брезница. Држе ме од јутрос од 10 сати. Разлог стварно не знам, немају ни они разлог, кажу једноставно; `Ти не можеш да прођеш`. Ја имам заказано лечење, тачније имао сам заказано, сада је већ пропало. Не дају ми да прођем без икаквог образложења“, казао је за РТВ Ким Васиљевић.

Он је навео да је задржан „из политичких разлога“.

„Иако нисам члан ниједне странке, не подржам Српску листу, па је то један од разлога. Не подржавам локалну самоуправу у Штрпцу, нисам у њиховом табору. Па, нећу ни бити. То је моје право, демократско право. И на тај начин они крше Устав јер ми не дају да уђем у своју државу. Ја сам пријављен у Србији, а они ми не дају да уђем у Србију“, истиче Горан.

Поред Васиљевића, прелазак у централну Србију није дозвољен ни његовом сину и тројици пријатеља.

„Чекају да додје БИА или нека њихова унутрашња контрола, како би их испитали“, додао је он.

Васиљевић поручује да неће одустати од прелска Брезнице и одласка у централну Србију „макар морао да чека до сутра или дуже“.

Јовановић: “Ко те пустио, зашто те пустио”

Редакцији РТВ Ким се вечерас са административног прелаза Брезница код Бујанова јавио и Фиљко Јовановић. Он је рекао да четврти пут има проблема приликом преласка у централну Србију.

На слична задржавања на административним прелазима својевремено су се жалили чланови некадашње Самосталне либералне странке.

Синоћ око 21:00 Горан Васиљевић и Фиљко Јовановић са сапутницима су прешли административни прелаз и ушли на територију централне Србије, сазнаје РТВ Ким.

Извор:
РАДИО КИМ