ДА ВИДИ ЦЕЛА СРБИЈА: Правда за Алека Рачића

alek

Господин и лекар Александар Алек Рачић ових дана је доживео опет неправду и привођење. И ако је прошле године доживео нападе и бушење аутомобилских гума, чини се, да то није било довољно.

Саопштење породице Рачић преносимо у целости.

После интензивних међусобних контаката у протекла 24 сата око свеукупне ситуације везане за нашег Алека (крштено Александра) Рачића, кога сви од рођења зовемо породичним надимком Леко, обраћамо се како државним органима тако и јавности.

Државни органи разних режима у више наврата су се огрешили о нашег Леку, а све због притисака непатриотских струја у разним властима,неретко и страних агентура. Он је и поред свега чврсто стајао на патриотским позицијама и часно носио своје порекло, ничим не укаљавши огроман допринос наше породице за свој народ и државу, од нашег претка Вукана Немањића па до данас.

Ордење, плакете и признања која је добио у бившој Југославији, Р Србији, Р Црној Гори, Русији, Кини и другим земљама, директан су доказ рада пре свега на духовном и биолошком очувању свог народа, а затим и активном доприносу другим пријатељским народима. Честитијег и поштенијег у раду с пацијентима нема, а то би требало да је за његову струку најбитније, мада су ту вредности битно поремећене свеопштим падом части и морала. Својим радом за опште добро, као заборављену категорију, угрозио је егзистенцију своје породице, а поред троје деце од којих је средње једва преживело рак мозга, издржава и парализовану тетку (1946).

Уместо да такви обављају најодговорније функције у државном систему Р Србије и буде заштићен од државе, принуђени смо да на крају овог саопштења нагласимо да ћемо свако даље угрожавање нашег Лека од било којих лица, органа и институција, сматрати атаком на сваког од нас.

После обављених породичних консултација Леко је прихватио да се удаљи из јавности и посвети својој ужој породици и основном занимању, а ми ћемо с посебном пажњом пратити сваку реч изговорену за њега. Ово слободно можете проследити сваком актеру данашње друштвенополитичке сцене,
породица Рачић

Извор:
НАША БОРБА