Дачић: „Не признајемо Косово, али смо свесни реалности“

„Уместо ауплауза дајте позитивну одлуку или нека нам се јасно каже ‘не желимо вас у Европској унији’ и онда ћемо знати како даље да се понашамо“, поручио је премијер Србије Ивица Дачић у Бечу на Европском форуму Вахау, који је организовало Министарство иностраних послова Аустрије.

„Ми не можемо да играмо игру покретних циљева – дођете до једног циља, испуните га и онда неко каже трчимо још десет километара“, рекао је Дачић на форуму, на којем је учествовао и злочинац Хашим Тачи.

Он је рекао да је Србија свесна свих проблема са којима се ЕУ суочава, да не тражи да се за њу пишу нова правила и услови, већ само оно што је познато као критеријум буде и за, како је рекао, наш случај.

„Србија ће урадити свој домаћи задатак. Сматрам да је процес европских интеграција Србије капитално важан за интеграцију читавог региона, и да ће ЕУ уважити напоре“, истакао је Дачић.

Према његовим речима, Србије је искрено и поштено приступила преговарачком процесу.

„Све што је договорено реализовано је. Или ћемо играти отворено и поштено или ћемо стално играти игру ко ће кога преварити. Србија није признала независност Косова, али је свесна реалности на терену“, истакао је Дачић.

ФоНЕТ / РТС / СРБИ НА ОКУП