Песма српске деце из целог света

Фолклораши широм света и Српски едукативни центар, после изузетно успешног пројекта „Ово је Србија“, у коме су учествовали фолклораши из 18 земаља где живе Срби, два оркестра и 43 фолкоорна друштва, представили су се новим сјајним наступом овога пута српске деце из целог света, која су онлајн отпевала и одсвирсала песму „Деца су украс света“. 

Аутори ове добро познате песме су Љубивоје Ршумовић и Миња Субота, пројекат су осмислили и реализовали браћа Милош и Милан Мутавџић, а наступила су деца из Америке, Аустралије, Аустрије, Црне Горе, Данске, Енглеске, Француске, Грчке, Холандије, Хрватске, Италије, Канаде, Малте, Немачке, Норвешке, Новог Зелнада, Северне Македоније, Републике Српске, Румуније, Русије, Словеније, Србије, Швајцарске и Шведске.  Песма јед објављена на YouTube каналу Фолклораши широм свет.

„Пројекат Ово је Србија је показао колико се глас Срба чује када смо уједињени. Када смо сложни. Када се боримо за исту ствар, српску ствар. Када својом борбом дајемо пример да постоје вредности које су снажније од сваког идеала. То је једини исправан начин који треба да нам представља звезду водиљу кроз ова чудна времена. Српска култура, традиција и српски језик могу бити сачувани само јединством свих нас, на ком год крају света да се налазимо“, навели су аутори пројекта представљајући овај подухват на каналу YoTuba.

,,Деца су украс света”, како кажу, представља знак поред пута свој српској деци и уједно утемељује опредељење ,,Фолклораша широм света” и ,,Српског едукативног центра” ка раду на уједињењу наше деце широм планете у одбрани најважнијих творевина нашег народа – језика, говора, традиције и културе.

Послушајте и погледајте како наша деца певају и уживајте у нашем украсу света:

 Извор: Тамо далеко