Београд: На Тргу Републике одржан протест против рестриктивних мера Кризног штаба, окупљени узвикивали пароле: “Стоп ковид терору”, „Вучићу, убицо“, „Нећемо мигранте“, „Не дамо светиње“…

anticov0

Велики број Београђана незадовољних због рестриктивних мера у борби против корона вируса, окупио се данас на Тргу републике, међу њима су били угоститељи и други приватници којима је тренутно забрањено да раде. Окупљени народ је кренуо у протестну шетњу до РТС, а затим и до Владе Србије и споменика Стефану Немањи. Окупљени минутом ћутања одали почаст Владимиру Цвијану, а затим узвикивали „Вучићу, убицо“!

Носили су транспаренте „Стоп ковид терору“, „Хоћу да рађам здраве српчиће“, „Право на слободу“, „Право на рад“, „Не дирајте нам децу“ и друге.

Говорници који су се обраћали критиковали су анти-ковид мере, али је било и оних који су мимо те теме изразили противљење због истраживања Рио Тинта у Рађевини и Јадру, мигрантске политике, глобализма, преноси Блиц.

Скуп је протекао без инцидената, уз присуство неколико саобраћајних полицајаца.

Након окупљања на Тргу колона је кренула у шетњу ка Дому омладине.

На централном Тргу републике у Београду у суботу 20. марта око 15:30 часова, почео је протест против нових мера Владе Србије, услед повећаног броја заражених корона вирусом у последњих неколико недеља.

Како јавља репортер Радија Слободна Европа (РСЕ) организатори протеста званично нису познати а своје окупљање назвали су „протестом против глобализма и коронадиктатуре“.

Окупљени узвикују пароле: „Нећемо мигранте“, „Не дамо светиње“, “Живела Слобода”, “Уа кризни штаб” а између осталог држе транспаренте са натписом “Нема предаје” са заставом Србије преко мапе Косова, затим транспаренте са порукама “Док са мигрантима гради се Београд на води, ми нећемо живети у сободи”, “Стоп ковид терору”, исписаном на шприцу вакцине, као и заставе са црногорском амблемима и порукама против вакцинације.

На протесту је говорило неколико људи, а говорници су негирали чињенице о вирусу и вакцинацији. Током говора еколошки активисти су позвали на одбрану земље од компаније РиоТинто, која би у околини Лознице требало да изгради рудник литијума. Као главне кривце за стање у земљи говорници су означили председника Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић.

Овај протест организован је преко друштвених мрежа претходних дана, а називан је и “протестом против ковидиктатуре”, а грађани су се окупили и поред тога што званично није дозвољено окупљање више од пет људи, како на отвореном тако и на затвореном.

Према писањима грађана на друштвеним мрежама, овај протест део је симултаног протеста против нових мера затварања, а протести су, поред неколико градова у Србији, одржани и у више земаља света.

На Тргу републике одржан протест због ковид мера

На Тргу републике у Београду данас је одржан скуп на којем су се окупили противници вакцинације и мера за сузбијање коронавируса.

Они су истакли да су против било каквих мера против коронавируса, критикујући, како су навели, рестриктиван однос државе Србије.

Истовремено, док се у Београду одвијао скуп грађана коју протестују због мера уведних због коронавируса, одржан је и још један протест угоститеља, који су се на крају придружили учесницима скупа с Трга републике.

Окупљени на протесту носе транспаренте са натписима “Стоп ковид терору”, иконе, заставе Србије…

Протест у престоници обезбеђују припадници МУП-а, док саобраћајна полиција регулише саобраћај. Учесници протеста су, како јавља репотер Нова.рс, блокирали Таковску улицу из правца Дорћола. 

Србин.инфо: Више од 15.000 људи на протесту против корона диктатуре

Испред РТС-а окупљеном народу се обратио главни и одговорни уредник „Србин инфо“ Дејан Петар Златановић, који је послао поруку да ће Вучићеве уредничке пудлице морати да одговарају за прикривање истине, а режиму послао поруку да га чека нови „7. јули“ ако се одлучи на полицијски час.

У готово свим државама Европе данас се одржавају масовни скупови, укључујући и Београд.

– Овај народ није окупила ни Удба, ни политичке странке, ни стране службе, овде нема ботова, сендвичара, овде је први пут на улице изашао народ, који се окупио преко друштвених мрежа – поручио је Златановић.

Народ је кренуо у протестну шетњу до РТС, а затим и до Владе Србије и споменика Стефану Немањи где ће послати поруку да је народ против мигрантске политике режима.

Окупљени минутом ћутања одали почаст Владимиру Цвијану, а затим узвикивали „Вучићу, убицо“! У Београду се одржава протест народа против корона диктатуре и присилне вакцинације. На Тргу Републике се окупило више од 15.000 људи, а народ пристиже и даље.

Лидер Народних патрола Дамњан Кнежевић истакао да народ неће Београд на води, већ сања о слободи, што је изазвао одушевљење код окупљених.

Он је послао поруку свим политичким партијама да им не падне на памет да признају лажну државу Косово, али и истакао да народ неће мигранте, геј бракове и вредности ЕУ.

Све већи број људи се окупља на Тргу Републике како би исказао своје незадовољство прописаним анти-ковид мерама. Окупљени узвикују пароле против режима Александра Вучића, глобализма, присилне вакцинације, дубоке државе, али и поручују „Не дамо светиње“.

Док се народу прети отказима на послу ако се не вакцинишу, забрањују му се путовања, док српски политичари траже да се на улице пусте само ревакцинисани (Горан Весић), а режимски лекари захтевају да они који неће вакцину додатно плаћају своје лечење(!!), народ живи све бедније јер не може да ради – привреда се плански уништава.

Основни захтеви овог протестног народног окупљања су:

– Нема полицијског часа и увођења ванредног стања

– Вакцинација искључиво на добровољној основи

– Пре увођења било којих рестриктивним мера, од стране Кризног штаба, мора да претходно постоји јавна дебата на медијим са националном френквенцијом, у којој ће бити суочена различита стајалишта у вези решавања кризе узроковане актуелном пандемијом.

Извор:
НСПМ