Глобалистима историјско време истиче, за њих је – сада или никада

dugin_1

ЛИБЕРАЛНО „ВЕЛИКО РЕСЕТОВАЊЕ“ ЧОВЕЧАНСТВА  НАЈАВИЛИ КЛАУС ШВАБ И ПРИНЦ ЧАРЛС ОД ВЕЛСА (1)

* „Велико ресетовање“ није нешто случајно и пролазно. Глобализација је логичан резултат светске историје, онако како је либерална мисао разуме, а либерализам је приоритет ослобађање појединца од свих облика колективног идентитета. Са укидањем националних држава и (као идеал) стварањем Светске владе

* За либерале, пол као пол треба да постане ствар индивидуалног избора – нешто попут религије, професије, националности итд. У супротном, „напредак“ ће бити успорен. Отуда трансргендери и хомосексуални парови у Бајденовој администрацији

* Сада глобалисти демократију дефинишу као владавину мањине усмерена против „злочиначке“ већине која у сваком тренутку – под утицајем популизма – може да изабере Трампа или… Хитлера

* Велико ресетовање је тријумф либералне идеологије на њеном највишем ступњу, ступњу глобализације. А сви који се успротиве биће проглашавани за „непријатеље отвореног друштва“. Биће им понуђено  да се добровољно предају.  Ако се не повинују, на њих ће се обрушити читав `прогресивни свет` – са својим неограниченим финансијама, војно-техничким потенцијалом и неисцрпном способношћу контроле „снова човечанства“

Аутор: Александар ДУГИН

ГОДИНЕ 2020. на форуму у Давосу, његов оснивач Клаус Шваб и принц Чарлс од Велса прогласили су нови курс за човечанство – Велико ресетовање.

План, који је најавио принц од Велса, има пет тачака:

1. Освајање снова човечанства.

2. Обнова економије након пандемије ковид-19, што би требало да доведе до почетка „одрживог развоја“.

3. Прелазак на ненафтну економију на глобалном нивоу.

4. Наука, технологије и иновације морају добити нови подстицај за развој.

5. Структура инвестиционог биланса мора бити промењена – треба повећати удео зелених инвестиција.

У ствари, овај програм је постао идеологија глобалне либералне елите.

Џо Бајден и његова администрација дошли су у Белу кућу под истим паролама.

Уследиће нови талас демонизовања националних држава

Ако се одбаце хуманистичка реторика и нагласак на екологији (што је хоби коња принца Чарлса), програм нове фазе глобализације и акциони план међународне елите у Бајденовом добу своди се на следеће.

1. Неопходно је масовну свест човечанства потпуно подредити идејама либерал-глобалиста. То се постиже њиховом потпуном контролом над медијима, друштвеним мрежама, образовањем, културом и уметношћу, са успостављањем нових закона – гендерном политиком, глорификовањем мањина – сексуалних, етничких, биолошких (подизање телесне ружноће у идеал лепоте и хармоније ). Истовремено, са демонизовањем националних држава а хваљењем на све начине њихових наднационалних структура.

2. „Одрживи развој“ (пројекат Римског клуба) који претпоставља смањење светске популације (пошто су достигнуте границе раста). Отуда и веза са пандемијом ковид-19, а и упозорења СЗО о вероватним новим пандемијама.

3. Одустајање од нафте треба да зада ударац економијама Русије, низу исламских и земаља Латинске Америке (пре свега Венецуели), које су упориште мултиполарног светског поретка.

Сједињене Државе су користиле исту тактику у последњем периоду постојања СССР, вештачки снижавајући цену нафте.

4. „Технолошки развој“ подразумева даљу дигитализацију и увођење потпуне контроле и надзора над грађанима, преношење низа функција на „јаку вештачку интелигенцију“, убрзавање увођења технологија биоинжењеринга, масовну производњу робота, промоцију пројеката усмерених на генетску мутацију и укрштање (као и „укрштање“ људи и машина).

5. Неопходно је наставити и убрзати деиндустријализацију економије, померајући нагомилане финансијске мехуре у непрозирну сферу „еколошке производње“ уз паралелну трансформацију животне околине у капитал.

Освета глобалиста неће спасити Америку

Глобалисти верују да су долазак демократа у Белу кућу и демонизација Трампа и конзервативаца који су га подржали створили идеалне услове за нову фазу глобализације и спровођење њихових пет тачака.

Глобализација је последњих деценија очигледно почела да шлајфује, а алтернативни мултиполарни поредак, заснован на успону независних цивилизација – руске, кинеске, исламске и других – постепено се претворио у неповратну стварност. Зато глобалисти једноставно немају више довољно историјског времена. За њих је: сада или никада.

То и јесте њихово Велико ресетовање.

Почело је.

Ако погледамо главне фазе у формирању либералне идеологије, схватићемо да „Велико ресетовање“ није нешто случајно и пролазно. Глобализација је логичан резултат светске историје, онако како је либерална мисао разуме.

Либерализам је идеологија за коју је приоритет ослобађање појединца од свих облика колективног идентитета.

Филозофија космополитизма подразумева укидање националних држава и (као идеал) стварање Светске владе.

У међувремену се испоставило да либерали још нису укинули две врсте колективног идентитета – полни и чисто људски. То су биле нове препреке на њиховом путу. Због тога је гендерна политика избила у први план од 90-их година 20. века.

Под Трампом се замало десио конзервативни преокрет

Њено значај за либерале није само у толеранцији према перверзњацима и форсирању радикалног феминизма, са обезбеђивањем родне равноправности.

За либерале, пол као пол треба да постане ствар индивидуалног избора – нешто попут религије, професије, националности итд. У супротном, „напредак“ ће бити успорен. Отуда трансргендери и хомосексуални парови у Бајденовој администрацији.

То су за њих и знаци победе над конзервативним заокретом који се замало догодио под Трампом.

Сада се демократија дефинише као владавина мањине усмерена против „злочиначке“ већине која у сваком тренутку – под утицајем популизма – може да изабере Трампа или… Хитлера.

Трамп је очајнички покушавао да одбрани старо схватање демократије, али је свргнут. Доживео је canceling – као и све друге личности, покрети и читаве државе које стоје на путу у Великом Ресетовању – последњој фази кретања либерализма ка свом историјском тријумфу.

Покушаће са комбиновањем људи са машинама

Последњи задаци либерала су укидање човечанства и политика постхуманизма.

Ослобађање од колективног идентитета захтева укидање рода и врсте.

Либерални футуристи већ хвале нове могућности постхуманизма – спајање са машинама које ће у великој мери  повећати снагу тела, памћења и изоштрити сензације; генетски инжењеринг ће помоћи у заустављању болести; шане да се меморија чува на серверу у облаку; уверени су да ће човечанство моћи да се повеже са машинама и да постигне бесмртност.

Велико ресетовање је управо тријумф либералне идеологије на њеном највишем ступњу, ступњу глобализације.

А сви који се не слажу са таквом агендом биће проглашавани за „непријатеље отвореног друштва“. Биће им понуђено  да се добровољно предају.

Ако се не повинују, на њих ће се обрушити читав прогресивни свет – са својим неограниченим финансијама, војно-техничким потенцијалом и неисцрпном способношћу контроле „снова човечанства“.

Извор:
ФАКТИ