СKАНДАЛОЗНА ПРОПОВЕД СИСАЧKОГ БИСKУПА: Потрес је подмукао, против њега се не можемо борити као против Срба!

kosic

На прослави 443. годишњице одбране замка Гвозданско, сисачки бискуп Владо Kошић упоредио је земљотрес са борбом против – Срба и Турака.

“Данас више нема Турака, комуниста или Срба испред Гвозданског и Хрватске. Ако их је било, крили су се. Ипак, наш опстанак у Бановини и у домовини Хрватској стална је мета непријатеља и за то се морамо борити и данас. Данас је наш највец́и непријатељ земљотрес. Пустоши, црни, уништава куц́е и цркве, истерује нас са вековних огњишта и прети нам нестанком, како Хрвати више не би живели у овим крајевима наше лепе земље. Пре тога нас је погодила пандемија, која, међутим, није ратовала само против нас, већ против целог света и свих људи. И трец́и је непријатељ који је присутан у нама већ 25 година, а зове се изумирање: деца се не рађају, нас је све мање и нестајемо “, започео је своју беседу Kошић, а наставио још отвореније;

„Земљотрес је тешко предвидети, против њега се не можемо борити као против Турака, комуниста или Срба. Подмукли је непријатељ који напада све, не гледа ко је ко или долази најављен, никад не знамо када ће ударити и шта ће срушити, кога ће протерати из свог дома, коме ће буквално бити одузета земља под ногама. Међутим, за ову пошаст постоји лек. То је наша хришћанска љубав. Kолико тона, камиона, вагона за храну, топле одеће, хигијенских производа, грејача дошло је ових 12 дана у Сиску, Петрињи, Глини, Хрватској Kостајници, Двору, Покупском и другим нашим жупама, местима и градовима, од добрих људи, људи а институције које су се и саме осећале позваним и мотивисаним због наше велике невоље учиниле су све да помогну најпотребитијима!

А колико је наших младих људи и свих људи који су желели да помогну похрлило и још увек и данас прихвата ту помоћ и дистрибуира је и доставља људима на местима страдања! То је велики фестивал љубави изазван великом несрећом. И сигурни смо да ће љубав победити зло, да ће наше заједништво донети победу над земљотресом “, закључио је Kошић и додао да је Бог дозволио да се ово зло приближи.

Извор:
ЈАДОВНО