Гост “Утиска” открио ко је отац возача “аудија” смрти

Nis, 4. januara 2021 - Jedna devojka je stradala, a jedan mladic je tesko povredjen u saobracajnoj nesreci, koja se dogodila veceras na Bulevaru Medijana u Nisu. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

Генерал у пензији и бивши директор ВБА Момир Стојановић, током јучерашњег гостовања у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С, изнео је шокантна сазнања поводом саобраћајне несреће у Нишу, у којој су 2. јануара трагично настрадали Андреј Прекљушај (12) и Дејан Илић (48), а када је на њих скупоценим аудијем налетео 19-годишњи Немања Стаменковић. Како је истакао бивши генерал, отац младића, који се сумњичи за овај удес, један је од начелника смене у оперативног центру МУП Србије.

Гости “Утиска недеље” били су Стојановић, адвокат Владимир Бељански и политичар Мирослав Алексић, а једна од кључних тема била је саобраћајна несрећа у Нишу, односно трагична смрт две особе, а која је шокирала српску јавност. На 12-годишњег Андреја и Илића, оца троје деце, налетео је Стаменковић, а за кога су грађани Ниша тврдили да се данима уочи несреће бахатио луксузним аутомобилом по нишким улицама.

Овај случај је будно испраћен у јавности од самог почетка, како због смрти два невина живота, тако и због чињенице да су чудне околности пратиле цео догађај. Између осталог, само дан након трагедије, министар полиције Александар Вулин посетио је Полицијску управу у Нишу, али та информација првобитно није саопштена у медијима, што је супротно пракси.

У јавности је тада почело и да се спекулише о томе ко су родитељи дечака, а током јучерашње емисије “Утисак недеље” гост Стојановић је рекао да је отац 19-годишњака један од начелника у МУП.

“То је невероватна ствар, да син једног од начелника смене у оперативног центру МУП, у 29. Новембру, коме је отац купио бесан ауто, а који је отишао неког да обиђе, пошто му је отац вероватно родом из Ниша, згази човека и дете од 12 година. И то дете од 12 година припада једном Албанцу који држи пекару, часном човеку, који је свим искушењима одолевао у Нишу, свим изазовима. Настрадало је дете и човек који троје деце има. Скандалозно је да одмах сутрадан министар унутрашњих послова и директор полиције долазе у ПУ Ниш и да потом кажу да је то било плански, односно унапред планирано”, рекао је Стојановић.

Водитељка емисије Оља Бећковић упитала је потом госта да ли зна да, то што је изнео, досад нико није рекао у јавности.

“Ето”, кратко је рекао Стојановић.

Подсетимо, несрећа се догодила 4. јанура око 20.40 сати, у близини маркета ДИС и нишког Водовода, а наредног дана из полиције су саопштили да је ухапшен 19-годишњи Немања Стаменковић из Београда, који је “аудијем” ударио 12-годишње дете и 48-годишњака и да се терети за кривично дело тешко дело против безбедности саобраћаја. Обе жртве су преминуле након ове несреће, а према речима очевидаца, Стаменковић је у данима пре удеса “дивљао” по нишким улицама, возећи скупоцени аутомобил.

Иначе, у суботу се у Нишу, на месту трагедије, одржао протест против бахатих возача. Неколико хиљада грађана се са места трагедије потом упутило испред ПУ Ниш, где су од полиције затражили одговорност за несрећу.

Извор:
НОВА