Ножем убијен монах манастира Глоговац у Републици Српској

otac-stefan

Манастир Глоговац објавио је на својој Фејсбук страници да је у вечерњим сатима непознати починилац ножем усмртио дугогодишњег монаха тог манастира, оца Стефана.

“У невјерици и тузи обавјештавамо све поклонике Манастира Глоговца да је данас 7. децембра у вечерњим сатима непознати починилац ножем усмртио дугогодишњег монаха Манастира Глоговца оца Стефана. Сви детаљи о овом стравичном злочину биће накнадно саопштени јавности послије истраге полиције као и вријеме сахране пострадалог монаха Стефана. Вјечан ти помен оче наш и брате Стефане“, наводи се у поруци објављеној на званичној Фејсбук страници манастира, преноси Нова.рс.

Према писању босанских портала, полиција трага за једним мушкарцем, који се може довести у везу са злочином, али детаљне информације од надлежних органа нису саопштене.

Мештани су, како наводе тамошњи медији, и даље у шоку јер је убијен монах и то на овом светом месту. Међутим, још увек нема званичних потврда да је отац Стефан убијен у манастиру.

Како сазнаје Нова.рс, Шипово је препуно полиције, а људи су узнемирени, јер се, како кажу, не памти овакав злочин од Другог светског рата.

Иначе, манастир Глоговац је средњовековни манастир Српске православне цркве посвећен Светом великомученику Георгију. У манастиру се одржава Јањски сабор. Налази се у Јању, у кањону речице Глоговац међу брдима планине Горице, око 15 километара јужно од Шипова, у Републици Српској. Припада епархији Бихаћко-Петровачкој.

Извор:
Н1ИНФО