Геније је до треће године био глув: „Моцарт из Шумадије“ има седам година!

Још један мали геније! Тек има седам година, а већ га упоређују са Моцартом и Бетовеном. Седмогодишњи Андреј Стојановић је до своје треће године био потпуно глув, а апсолутни је слухиста и до те мере има истанчан хармонијски слух да може да одсвира најразличитије звукове из окружења. Већ учествује на сениорским међународним такмичењима и побеђује.
У мају ове године у Београду се такмичио на међународном такмичењу Музичких и балеткисх педагога, у конкуренцији деце која су 2004. и 2005. годиште и освојио две прве награде и још једну другу у конкуренцији 2003. годишта.
Професори у жирију и остали учесници који су имали 15, 16,17 година били су шокирани када су видели дете које држи играчке на музичком столу и решава задатке из Теорије музике и хармоније за веома кратак период. Андреј је као мали један тест који се ради пет дана решио за сат времена. Већ је компоновао за своју професорку. У Норвешкој и Италији зову га Моцарт, али он то не воли, јер сматра да је индивидуа за себе. Причу о њему испричали су његови родитељи…

Погледајте прилог  Н1..

 Извор: Корени