Ко и зашто жели да уложи ТРИ МИЛИОНА евра за археолошко налазиште у Винчи – Пише: професор Божидар Митровић

Lokalitet Vinca Belo Brdo

Да ли се ради о искреној помоћи или о куповини археолошког налазишта?

Поштовани пријатељи,

Ни мало случајно а припремано је колико и одлазак Вучића у САД (на преговоре о предаји Косова и Метохије Албанији) данас када су почели преговори Вучића са тзв владом у Приштини, амерички амбасадор Годфри и премијерка Брнабићка су посетили археолошко налазиште Винча и саопштили да америчка страна улаже 475 000 долара (из Фонда амбасадора за очување културне баштине AFCP) за санацију клизишта на том локалитету а Влада Србије у «наредном периоду око 3 милиона евра».

Санација клизишта је могла бити извршена и изградњом пристаништа. За то сам био довео два СРПСКА инвеститора али у Управи Скупштине града Београда нису нашли за сходно ни да нас приме.

Брнабићка је својевремено примила представнике Удружења за заштиту НЕОЛИТСКЕ ВИНЧЕ али није нашла за сходно да их обавести да буду на налазишту данас када је дошла спектакуларно на ЗАПУШТЕНО и СКОРО ПОТПУНО УНИШТЕНО али ограђено археолошко налазиште са амбасадором САД Годфријем.

Није при томе споменула да је раскопавање Винче прва финансирала Влада царске Русије од 1911. године до 1917. године.

Цео спектакл је приурочен почетку преговора у Вашингтону, где се, по наводима учесника спектакла Синише Малог (Klajn), врши велики притисак на Вучија да призна Косово и Метохију.

Код американаца нема случајности.

Ограђивање археолошког налазишта Винча започето је када и припреме Вучија за одлазак у САД на ове преговоре 3 — 4. септембра 2020. године. О овом проблему непознатих инвеститора Слободан Добрић је говорио 22. августа 2020. године на протестном скупу УСТАВОБРАНИТЕЉА «ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ»

Цео снимак скупа и спектакла «ПРЕТВОРИМО ОКОВЕ ОКУПАЦИЈЕ У ЛАНЦЕ ЗА СЛОБОДУ» око споменика «Мојша Пијаде са децом побијених Срба» у трајању 2 сата и 51 минут можете погледати на

Ово је још један доказ како власт потискује српске научнике и Српско удружење за ЗАШТИТУ И НЕГОВАЊЕ НЕОЛИТСКЕ ВИНЧЕ, све како претпостављамо ради даљег фалсификовања историје српског народа.

Косово и Метохија су највећи српски православни храм и нису Аљаска те нису за продају!! Ни за какву количину долара.

Ми Срби смо имали снагу да сами и санирамо и продужимо истраживања Винча. Али ево нису нам дали иако сам предао Ани Брнабић моје књиге и тражио пријем и лично пред 500 привредника у згради Србије на Новом Београду поводом пројекта ИНОВАТИВНА СРБИЈА када су привредницима обећали да ће их финансирати ако користе ЗНАЊЕ Срба из дијаспоре.

Све је очигледно блеф.

 

професор Божидар Митровић, доктор правних наука, адвокат

Извор: Хомо Вербум