Србин претучен у затвору код Подујева

zatvor

Дарко Тасић из Мале Круше, против којег се у Призрену води судски процес, претучен је у затвору високе безбедности у Грдовцу код Подујева, а у тренутку је од задобијених удараца остао и без свести, пренео је РТС-у његов адвокат Љубомир Пантовић

Љубомир Пантовић наводи да је јуче, приликом примопредаје између полицајаца који су вршили транспорт и затворских чувара у затвору код Подујева, Тасић задобио неколико удараца у главу.

Пантовић је рекао да му је о нападу Тасић говорио телефоном након повратка у затвор са седнице Апелационог већа на којој је разматрана жалба одбране на првостепену пресуду за наводно почињен ратни злочин.

„Дарко ми је пренео, да је у просторији у којој припадници полиције задужени за транспорт затвореника предају оптуженог затворским чуварима, добио од некога неколико удараца у потиљак, док је био везан лисицама, од чега је на тренутак и изгубио свест“, навео је Пантовић.

„Када се освестио видео је да му је и усна раскрвављена“, додао је Пантовић.

Каже да његов брањеник Тасић не зна и не може да препозна особу која га је ударила, јер су сви у групи имали маске, а ударен је с леђа.

Тасић је напад пријавио управи стражарске службе, а његов бранилац адвокат Пантовић ће убрзо затражити од директора затвора Грдовац да истражи случај и предузме мере против особа које починиле напад.

Против Тасића се у Основном суду у Призрену води поступак због наводно почињеног ратног злочина у селу Мала Круша. Од 22. новембра 2017 године је у притвору, а осуђен је крајем јуна ове године на 22 године затвора.

Пантовић наводи да је према постојећем законском систему на КиМ максимална предвиђена казна за ратни злочин 15 година затвора.

Извор:
ИН4С