Тепић: Народе, ваших 313 милиона Мали је дао брату Ане Брнабић!

marinika

Данас смо дошли испред зграде Председништва у нади да ћемо наћи Загорку Доловац, пошто је после дуге потраге виђена овде скривајучи се од јавности, а имамо много материјала за њу. Дошли смо да обавестимо јавност где се налази новац за мајке, породиље, професоре, лекаре, привреднике… Ево овде се налази новац, у џеповима братије Брнабић, у џеповима братије Кисић, у џеповима оних који су најближи власти – рекла је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде.

– Зашто нема новца за привреднике и пољопривреднике? Зато што је 17. јула 2020. године, дакле и даље у јеку пандемије, 313 милиона динара новца свих грађана Синиша Мали из министарства финансија доделио фирми рођеног брата Ане Брнабић и фирми у којој је директор. Дакле, школски друг Ане Брнабић 313 милиона динара додељује фирми њеног брата.

И то није било све, већ је Мариника Тепић изнела на који се начин још подржавала „партија и братија“.

– Да не буде премало, ево вам 6. април, ванредно стање. Министарство за рад 692 милиона динара додељује фирми Асеко. Још један члан владе који је одговоран премијерки Брнабић, додељује 692 милиона нашег новца, када нема опреме за лекара, када нема за лечење пацијената, када нема за помоћ прирвреди, тај новац иде у џеп брата Ане Брнабић.

Затим је навела и на који је начин ЕМС помагао фирми Асеко.

– ЕМС је у јулу месецу, када нема пара, доделио 27 милиона динара фирми Асеко. Наравно, Министарство локалне управе и самоуправе, тада потписује. Занимљив је и уговор Министарства здравља. Ово је пример за братију Кисић, Дарију Кисић Тепавчевић и њеног рођеног брата, који је директор у фирми Нитес. Златибор Лончар је потписао уговор на 53 милиона динара, и то Телекому, који не знам какве везе има са ИТ фирмама и пословима, а Телеком ова 53 милиона дели са фирмом Нитес, у којој је директор рођени брат Дарије Кисић Тепавчевић. Доказали смо да је Телеком пред банкротом, да СНС управа Телеком види као своју касицу прасицу. Суштина уговора је да би се потонулом Телекому обезбедио новац из буџета да покрије дугове – истакла је Мариника Тепић.

Навела је да је Телеком помаган и новцем пензионера, односно из Пензијско инвалидског осигурања.

– Ту је још један уговор. Фонд за пензијско и инвалидско осигурање, који потписује Реља Огњановић, један од најближих пријатеља Данила Вучића, новопечени директор у ПИО фонду, физиотерапеут, који је ту постављен да потписује овакве уговор. Додељује Телекому 329 милиона динара, у јуну 2020. године. Дакле, док је ова земља заиста у кризи због пандемије и епидемије. Ево где је новца пензионера, над чијом судбином плаче Александар Вучић, о којима толико брине. Из ПИО онда 329 милиона динара је додељено касици прасици СНС, усред кризе и пандемије, а све започето усред ванредног стања. Због тога нема новца за обичне љде и смртнике за помоћ привредницима и пољопривредницима, зато што се у то време пуне џепови братије Брнабић и Кисић. Зато је њима важан макар један дан на власти. Ево, овде смо навели седам дана. Рекла сам, Ана Брбабић ће изигравати пет фикуса ако треба само да фирма њеног брата добије још неки уговор, само да та љубав према новцу грађана Србије буде максимално искоришћена – закључила је Мариника Тепић.

Навела је потпредседница ССП да ће наставити наредних дана да износи доказе о аферама у Телекому.

– Мени нису пали у крило ови уговори или их је неко на волшебан начин дао мени, треба само тражити и читати и лако ће се до њих доћи. О даљим коруптивним аферама Телекома известићу у наредним дана. Зато ћу следеће недеље испред Телекома наставити да износим доказе, које сам послала и Антикоруптивном савету, који се није оглашавао и попут Загорке Доловац глуми опосума.

„Три уговора готово вредна милијарду динара“

Мариника Тепић је навела да је у размаку од само неколико месеци буџет Србије оштећен за готово милијарду динара.
– Само ова три уговора су готово милијарду динара, и то само за неколико месеци ове године, у периоду април-јун до овог момента. И то су само ови уговори који су доступни. Ко зна колико има оних који нису доступни. Ово су чисто коруптивни уговори, ради се о трговини утицајем, а реч је о стицању профита. Овде се ради о злоупотреби закона, не постоје писани налази и зато их је најтеже доказати. Зато нам је потребан специјални тужилац, применићемо посебан закон да јавни функционери, ако се докаже кривица, добијају увећану казну у односу на ону која постоји у закону.

Вучићев мегафон Симо Спасић ометао конференцију

Читаву конференцију за медије ометао је „Вучићев мегафон“ Симо Спасић, осуђивани човек за силовање. То није први пут да омета обраћање опозиције, пошто је исто радио приликом конференције за медије Дејана Булатовића. Мариника Тепић је навела да се на плаши, јер у супротном, нико не би од опозиције говорио у јавности.

– Одавно не размишљам о бојазни за своју сигурност, јер када бисмо мислили о томе, не бисмо никад говорили. Притисак власти је велики, немам никакву дилему да ће притисак да се појача, јер са овим расплетом у региону улазимо у црвено у Србији. Ми смо изабрали овај пут, то је терет који носимо, захвална сам медијима што може глас да се чује, иначе ни овога не би било – закључила је Мариника Тепић.

Извор:
ДИРЕКТНО