“ОВК“ званично терористичка организација

b

Пише: Зоран Влашковић

Приштина  на билбордима  рекламира и велича терористичку “ОВК“

Због петорице припадника ОВК који се налазе у притвору Севенингену у Хагу, а којима се суди за ратне злочине на Косову 1998-2000. године, њихови симпатизери су широм Косова и Метохије поставили билборде са натписом: “Lirija ka emer“  (Слобода има име). Ствар је у томе што је ОВК званично терористича организација па се на овај начин директно, само на Косову у читавом  свету, рекламира тероризам.

Амбасадори у Приштини, ЕУ, ОЕБС, УНМИК и Кфор за сада ћуте .

Подсетимо “Ослободилачка војска Косова“ je званично  одлуком Стејт департмента и америчког председника  Џорџа Буша  на црној листи као терористичка организација.

Одлуком председника Америке Џорџа Буша, број: 452  и Прокламацијом број: 13219, још 26. јуна 2001. године “ОВК“ је стављена на црну листу терористичких организација и помагања терористичким организацијама!

Но, далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“.

Роберт Гелбард је направио класификацију терористичких организација и ставио ОВК на листу Стејт департмента као нарко-дилерску терористичку огранизацију. После неколико месеци постали су борци за слбооду, отприлике колико је требало да се Букошијеви и Руговини људи ликвидирају, а да се на чело ОВК доведе Тачи.

“ОВК“ је у свом  деловању највише убила и киднаповала  цивила, недужних неалбанаца али и самих Албанаца. Убијала је из заседа и нападала ненаоружане цивиле у српским срединама.  “ОВК“ је убила око 400 Албанаца који нису хтели кренути са њима или једноставно који су радили у српским фирмама на Косову и Метохији.

Главни представник НАТО-а на КиМ, командант Кфора, италијански генерал Фабио Мини у књизи после одласка са Косова „Рат после рата“ пише: „Независност одговара онима који командују: самом Тачију који води послове с нафтом, Беџету Пецолију коме је потребна рупа у коју ће да склања свој новац, Рамушу Харадинају и Агиму Чекуу. А њих за независност није брига“. Мини је упозорио да на Косову још делују злочинци, наводећи особу коју није желео да именује, а која је наручилац најмање 28 убистава страначких сарадника бишег лидера Ибрахима Ругове. Нека одговори “ОВК“ ко је је убио те Албанце а то се десило после јуна 1999. године.

„То је особа, која као и многи други лидери “Ослободилачке војске Косова“, није никада објаснила шта се десило с хиљадама Рома, Срба и Албанаца оптужених за сарадњу с непријатељем, у годинама после рата“, закључио је Мини.

Генерал Фабио Мини, командант НАТО снага на Косову 2002. и 2003. године, сматра да је циљ изградње споменика ОВК ветеранима да се замагли њихова кривична одговорност и у рату и у миру.

Иначе, колико је светао лик појединих албанских посланика  Скупштине Косова, углавном бивших чланова “ОВК“,  говори и то да су их баш њихови пријатељи Американци, ставили на црну листу: Даут Харадинај (брат Рамуша Харадинаја) и Реџеп Селими. Ту је и Рустем Мустафа – Реми, бивши посланик ПДК. Ту је и Сами Љуштаку. Ево још неких Албанаца са КиМ на црној листи САД-а: Рамиз Ладровци, Насер Кељменди, Лавдрим Муџахери, Харадинај Бала, Фатмир Лимај,  Сами Љуштаку, Исак Муслиу Јонуз Муслиу, Шефћет Муслиу, Рустем Мустафа, Реџеп Селими, Азем Сyла, Емруш Џемаили, Сами Укшхин…