Објективније је Косово је Србија од Лондон је Eнглескa, Бон Нeмачка a Париз Францускa

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Пише: Зоран Влашковић

У циљу решавања статуса Косова и Метохије

Много је јaче и утемељеније  да је Косово и Метохија Србија него да су Лондон енглески, односно Париз француски, Вашингтон амерички и Бон немачки.

Одрицање Србије од Косова и Метохије би било исто кад би се Велика Британија одрекла Лондона као престоницe, Француска Париза а Немачка Бона и Америка Вашингтона.

Кад се ове западне силе одрекну својих престоница да нису њихове, тад  би могле да траже, али не да и добију, одрицање Србије од Косова и Метохије.

Још се у историји држава и права није догодило да  се једна држава одрекне свог народа и своје територије  па то неће и не може учинити Србија.

Насилним покушајем да се Србији одузме територија, где је она почињала своју државност, је чист фашизам западних земаља, пре свега Америке, Британије, Немачке и Француске.

Откуд право грлатој Немачкој, као побеђеној фашистичкој земљи, да кроји границе једној сувереној, међународној признатој земљи чланици Уједињених Нација, Србији, земљи на страни победника у оба светска рата, победници против фашизма.

Западне силе Америка, Велика Британија, Немачка, Италија…. су кршењем  сваког међународног права, кршењем Хелсиншког споразума из 1975, кршењем  начела ОЕБС –а, Бечке конвенције о дипломатији из 1961. године, кршењем највишег правног документа највеће правне организације у свету Организације Уедињених Нација, Повеље ОУН, гажењем суверенитета  државе Србије успоставиле амбасаде у Приштини.

Такво правно и физичко насиље  на свим светским универзитетским центрима дефинисано је као фашизам.

“Насиље било оно да је правно или физичко је институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма“.

Толико срушеног међународног права уз то и присуство, физичко, амбасада у Приштини је чист фашизам. Нема апсолутно ниједног другог назива  за присуство западних земаља на Косову, осим фашизма.

Све што је урађено на Косову и Метохији после јуна 1999. године је  било стопостотно кршење међународног права и апсолутно свих важећих међународних писмених споразума међу државама од стране Америке и земаља Запада.

Подсетимо да је Хелсиншки договор дипломатски споразум, ког су 1. аугуста 1975. године  у Хелсинкију потписали највиши представници свих европских држава те уз њих и представници Сједињених Америчких Држава и Канаде.

Договором је призната: неповредивост граница након Другог светског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Земље Запада и Америка су прекршиле и Р-1244  СБ ОУН по којој је Косово и Метохија под суверенитетом Србије.

Апсолутни аргументи Србије, да је Косово и Метохија саставни њен део, су и да Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“.

Оно што Србију као чланицу ОУН, (од 1. новембра 2000. године), ОЕБС – а….  чини сувереном државом је и то да је Србија у чланство ОУН примљена као посебна држава  у АВНОЈ – евским границама и то по америчкој препоруци. Чак је Стејт депертмент званично захтевао од Србије  да она у свом писменом захтеву за пријем  у ОУН изричито  нагласи да  Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ – евским границама, по препоруции Бадинтерове комисије.

Бадинтерова комисија је 1991. године  поставила као основ за осамостаљење  југословенских република, принцип авнојевских унутрашњих граница.

И на крају Америци и  Западу се мора рећи, да Србија неприкосновено поштује Устав Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.