Сећате се позива да тужакамо комшије који не носе маску? Е па неко је пријавио Вучића

Vučić-Predsedništvo

Довитљив смо ми народ. Када је најтеже, код Срба исплива на површину онај дуго спутавани и, у борби за егзистенцију, заборављени хумор. Углавном црни. Онај најцрњи.

Оно што је учинио Иван из Новог Сада можда није најблиставији моменат довитљивости у тешкој српској историји, али свакако завређује пажњу. Ако ни због чега другог, а оно због тога што је на врло једноставан и легитиман начин успео да обесмисли још један, крајње наиван, потез институција у борби са “невидљивим непријатељем”.

Поред овога, Иван је успео да нацрта (и обоји) ситуацију у којој већ дуго постоје дупли аршини, правила која нису иста за све.

Министарство здравља је, наиме, оформило телефонску линију, преко које се пријављују случајеви кршења анти-корона мера. Ко је позван да пријављује? Па грађани? Кога треба да пријавимо? Па комшије, конобара из оближњег кафића, продавачицу, пекарку и друге када приметимо да се не придржавају мера (не носе маске).

То све можемо да учинимо преко Вибера, а мере је установио Кризни штаб, саветодавно тело у које су грађани потпуно изгубили поверење.

Све се то дешава у Србији, којом суверено влада један човек. Њему би се могло много тога спочитати, али овог пута издвајамо крајње бахато, истрајно и тврдоглаво кршење поменутих мера. Дакле, он први.

И управо то је учинио један Иван из Новог Сада. Пријавио је председника.

Уз опис “Ја сам своју грађанску дужност испунио. А ви?”, поделио је скриншот свог екрана на друштвеним мрежама.

Prijavio-Vucica

– Поштовани, желео бих да пријавим овог лика, никад не носи маску, а стално је окружен другим људима. Надам се да ће органи гоњења убрзо пронаћи ово лице. У прилогу шаљем фотографије – текст је поруке коју је Новосађанин послао на посебан број Министарства здравља, намењен тужакању комшија.

У жељи да сазнамо детаље мотива за овакав поступак, контактирали смо Ивана.

– Дошло је крајње време… Поред ове кише што пада, требало би још нешто да падне – кратко је поручио револтирани Новосађанин за Луфтику.

Извор:
ЛУФТИКА